Viime kauden Mestis-sensaatio iski taas Liigassa – Atro Leppänen, 24, pelasi muutama vuosi sitten kakkosdivisioonassa

Sport tekee 2-1 maalin 1:10
Video: Atro Leppänen osuu taas Sportille

Viime kaudella Kiekko-Espoossa Mestiksen mestaruutta juhlinut puolustaja Atro Leppänen, 24, siirtyi täksi kaudeksi Vaasan Sportiin. Leppänen on tullut vakuuttavasti sisään jääkiekkoliigaan ja iskenyt maalin uransa kahdessa ensimmäisessä ottelussa pääsarjatasolla.

Perjantaina Leppänen vastasi Sportin voittomaalista, kun vaasalaisryhmä kaatoi Porin Ässät kotikaukalossaan 4 013 katsojan edessä maalein 4–1.

Video Leppäsen maalista näkyy jutun yläreunasta.

– Olen päässyt hyvin mukaan liigavauhtiin. Pystyn pelaamaan omilla vahvuuksillani ja tekemään kiekolla asioita, kun tulee paikka. Joukkue on pelannut hyvin, joten on ollut mukava pelata mukana, Leppänen sanoi.

Viime kaudella Leppänen laittoi Mestiksen puolustajien piste- ja maaliennätykset uusiksi, kun hän saalisti 51 runkosarjaottelussa tehopisteet 23+35=58. Vielä kaudella 2018–19 hän pelasi 2. divisioonaa kasvattajaseuransa Koillis-Pirkan Kiekon riveissä.

Neljässä vuodessa hän nousi Mestiksen kautta Sportiin. Ajatukset eivät pyörineet liigakaukaloissa vielä muutamia vuosia sitten.

– Ei tätä silloin tullut ajateltua. Ajattelin, jos vähän Mestikseen pääsisi kokeilemaan. Mestiksessä ura oli kuitenkin nousujohteinen, ja viime kausi oli nappikausi. Ei sitä kuitenkaan viisi vuotta sitten ajatellut, että liigassa pelaisi, Leppänen myöntää.

Sportin kokoonpano vilisee ruotsalaispelaajia, jotka vastasivat joukkueen muista maaleista. Jo kolmannen kautensa Sportissa aloittanut Axel Holmström iski kaksi maalia (2+0). Maalihanansa jääkiekkoliigassa avasi myös ruotsalaispuolustaja Carl-Johan Lerby (1+0).

Ässien ainoan maalin iski hyökkääjä Lenni Hämeenaho, joka on osunut porilaisten kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä. Ässien hyökkääjä Eemil Erholtz pelasi uransa 200. ottelun jääkiekkoliigassa. 

Lue myös:

    Uusimmat