Viikonlopun vinkit pitkille automatkoille - näin saatte ajan rientämään

Hiihtoloman yhteydessä tulee tehtyä pitkiä automatkoja. Muistatko vielä nämä hauskat pelit, joiden avulla automatkasta tulee mukava koko pesueelle?

Automatkan mummolaan, mökille tai lomakeskukseen ei tarvitse olla tylsä tai rasittava, sillä monet perinteiset autopelit toimivat edelleen. Niistä riittää riemua sekä lapsi-, että aikuismatkustajille.

Laske lehmiä tai taloja

Automatka taittuu nopeasti, kun lapset tai vaikkapa aikuiset, yrittävät bongata jotakin. Bongattava asia voi olla tietynväriset talot, tienviittakyltit, tai vaikkapa laiduntavat lehmät. Jos kyseessä on kaksi ihmistä jotka istuvat takapenkillä, on helppo valita puolet. Toinen voi etsiä asioita kuljettajan puolelta, ja toinen pelkääjän paikan puolelta. Jos kilpailijoita on enemmän tai istumajärjestely on monimutkaisempi, voitte kilpailla siitä, kuka bongaa asian ensin.

Bongaa keltainen auto

Keltaiset autot eivät ole harvinaisia, mutteivät kaikista yleisimpiäkään. Siksi keltaiset autot sopivat tähän peliin aika hyvin. Voitte esimerkiksi asettaa säännöt, että keltaisen auton nähnyt saa yhden pisteen, mutta jos näet keltaisen traktorin tai veneen, pisteitä saa enemmän.

Rekisterikilpipeli

Peli sopii hyvin pitkille välimatkoille ja moottoriteille. Vain kaikista Suomen ulkopuolisesta rekisterikilvestä saa pisteitä. Kuka kerää eniten?

ABC-peli tienvarsitaulujen avulla

ABC-pelissä et pelaa ketään vastaan, vaan jokainen koittaa yhdessä päästä eteen päin. Luetelkaa vuorotellen sanoja aasta ööhön aakkosjärjestyksessä. Kaikkien sanojen täytyy olla peräisin tienvarrella näkyvistä mainostauluista tai tienviittakylteistä.

Radiopeli

Kuka tunnistaa ensimmäisenä radiossa soivan kappaleen artistin? Helppo ja hauska peli, mutta jos kyseessä on perhe ja eri-ikäisiä ihmisiä, valitkaa kanava jonka kaikki tuntevat.

Saa rekka tööttäämään

Kilpaile siitä, kuinka monta rekkakuskia saatte tööttäämään torveaan. Idea on tämä: osoita kädelläsi ylös ja vedä toisella kädelläsi ylös ja alas niin, kuin vetäisit jotakin pääsi yläpuolelta. Kun olet tehnyt tätä hetken, rekkakuljettaja ehkä huomaa sinut, ja ehkä myös tööttää torveaan.

Jatkotarina

Jatkotarinan teko on hauskaa, ja se sopii kaikille joilta löytyy mielikuvitusta.

Yksi pelaaja aloittaa tarinan. Hän kertoo sitä noin minuutin verran ja lopettaa kiinnostavaan kohtaan. Tämän jälkeen toinen pelaaja jatkaa tarinaa siitä mihin se jäi. Peli jatkuu tarinan muuttuessa jokaisen pelaajan kohdalla. Pienen ryhmän kanssa peli loppuu, kun joku päättää keksiä sille lopun.

Kuva: Colourbox

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat