Viikonlopun pitäisikin oikeasti olla kolme päivää pitkä? Tällaisia hyötyjä se toisi!

1:21

Harvalla olisi mitään sitä vastaan, että viikonloppu kestäisikin kolme päivää. Kolmipäiväisestä vapaasta voisi olla myös monenlaista hyötyä!

Videolla Vili-kissa käy töissä – Vili toimii terapiakissana vanhainkodissa!

Olisiko ihanaa aloittaa viikonloppu jo torstaina? Siitä voisi todella olla hyötyä!

Uudessa-Seelannissa sijaitseva yritys kokeili neljän päivän työviikkoa kahden kuukauden ajan, kertoo The Scottish Sun. Työntekijöille maksettiin viidestä päivästä, mutta he tekivät työtä vain neljänä.

Kokeen aikana työntekijöistä 78 prosenttia koki voivansa tasapainotella työtä ja vapaa-aikaa hyvin; aiemmin luku oli 54 prosenttia. Stressitaso laski seitsemän prosenttia; tyytyväisyys elämään puolestaan nousi viisi prosenttia.

Myös työntekijöiden motivaatio parani, kun he saivat itse suunnitella työpäiviään niin, ettei nelipäiväinen viikkko huonontaisi tuottavuutta.

Myös näillä tavoilla pitkä viikonloppu voisi auttaa!

Olisit terveempi

Vuoden 2015 selvityksen mukaan pitkää työpäivää painavilla oli suurempi riski saada halvaus kuin niillä, jotka työskentelivät alle 40 tuntia viikossa. Myös sydänsairauden riski oli paljon työskentelevillä suurempi.

Nukkuisit lisää

Vuoden 2009 selvityksen mukaan 40 tuntia tai vähemmän viikossa työskentelevät nukkuivat enemmän, nukahtivat helpommin ja heräsivät todennäköisemmin virkistyneinä.

Et ehkä olisi niin ärsyttävä tyyppi

Levon puute johtaa yliväsymykseen, joka yleensä kiristää kenen tahansa pinnaa ennemmin tai myöhemmin.

Työ jakautuisi tasaisemmin

Kun osa ihmisistä saisi hellittää, työpaikkoja vapautuisi muillekin. Yksi ihminen ei siis tekisi viiden päivän töitä neljän päivän aikana, vaan työt voisi jakaa useamman ihmisen kesken.

Ei vielä juhlita...

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja