Viikonloppumigreeni on tosiasia – tästä lauantaiaamun tuska johtuu

Niin sanottu viikonloppumigreeni on ärsyttävä vieras, joka pilaa lauantaisi. Migreenikohtaukselle on kuitenkin useita syitä.

Miten päänsärkyä lääkitään kotikonstein oikein? Videolla keskustellaan aiheesta.

"Viikonloppumigreenin" lempinimellä kutsutaan migreeniä, joka alkaa lauantaiaamuna. Migreeni on erityisen ärsyttävä, koska se pilaa vapaapäiväsi – makaat sohvalla voimattomana ja mietit: "Olen stressitön ja rento, joten miksi olen ansainnut tämän?"

Rutiinin muutos laukaisee säryn

Migreenin laukaiseva tekijä voi olla rutiinin muutos. Sen sijaan, että heräisit seitsemältä ja menisit toimistolle juomaan kahvia, oletkin viettänyt iltaa keskiyöhön asti, juonut kahvin kuudelta illalla ja syönyt ranskalaisia. Lauantaiaamuna pääsi päättää, ettei se pitänyt edellisillan toiminnasta.

Myös huonosti nukuttu yö tai liian pitkät ruokailuvälit vaikuttavat. Keväällä jopa lisääntyvä valo voi laukaista migreenin!

On myös mahdollista, että työviikon stressin laukeaminen laukaisee migreenin lauantaina, kun kiire viimein hellittää.

Migreeniin on estolääkitys

Migreeniä voi yrittää välttää pitämällä rutiininsa melko samanlaisena – esimerkiksi siis heräämällä melko samaan aikaan joka aamu.

Jos kohtauksia tulee vähintään kerran viikossa eivätkä hoitotoimet auta, apu voi löytyä lääkärin vastaanotolta. Migreeniin on olemassa estolääkitys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja