Viikonloppuloma suunnitelmissa? Varo näitä virheitä!

Viikonloppuloma tarjoaa ihanan hengähdyshetken arjen keskellä, mutta ole varuillasi, jotta se ei vie sinusta viimeisiäkin mehuja! Listasimme pahimmat virheet, joita lomalainen voi tehdä.

Viikonloppulomilla on helppo sortua perusvirheisiin kuten siihen, että aikaa varataan liian vähän ja budjetissa yritetään säästää vääristä asioista. Joskus lomalta voi joutua palaamaan kotiin väsyneempänä kuin sinne lähtiessä.

Virhe 1: Hotelli liian kaukana

Yksi suurimmista virheistä on hotellin varaaminen liian kaukaa tapahtumien keskipisteestä. Silloin kulkeminen paikasta toiseen ja tapahtumien keskipisteelle kestää kauemmin. Lisäksi kulkemiseen kuluu ylimääräistä rahaa. Laske kulut jo matkaa varatessa ja mieti, olisiko parempi suunnata hintavampaan hotelliin ja säästää kulkemisessa ja ajassa.

Virhe 2: Matkalaukku mukaan

Matkalaukun jämähtäminen matkan varrelle on riski, jota et halua ottaa pikalomalla. Riski suurenee, jos olet lentämässä välilaskullisella lennolla. Pyri ottamaan kaikki tarpeellinen mukaasi käsimatkatavaroihin. Silloin voit myös tuntea itsesi vapaaksi lomalaiseksi heti, kun pääset lentokoneesta ulos, etkä joudu jäämään odottamaan laukkuasi.

Virhe 3: Välilaskut

Lennon varaaminen useilla eri välilaskuilla on virhe, johon on helppo sortua rahaa säästääkseen. Säästämisessä ei ole mitään pahaa, mutta erityisesti viikonloppulomalla on tärkeä muistaa myös matkan pituus. Et halua viettää puolia lomastasi lentokentillä tai turvatarkastuksista, etkä varsinkaan halua tulla kotiin lomalta tuntien, että tarvitset jo uuden loman. Vertaa välilaskullisten ja suorien lentojen hintaeroja ja mieti, voisiko suora lento olla kuitenkin lomasi ja aikasi kannalta edullisempi.

Virhe 4: Jokaisen hetken eläminen täysillä

Jos yrität nähdä ja kokea kaiken yhden loman aikana, tulet vain väsyneemmäksi. Keskity lomakohteessa tiettyyn alueeseen ja nauti siitä kunnolla. Selvitä tavoitteesi etukäteen ja karsi suunnitelmasta jotakin, jos näyttää ettet ehdi tehdä kaikkea. Halusit sitten käydä kahviloissa tai museoissa, varmista etukäteen että ehdit kokea asiat joita eniten haluat, ei kaikkea mitä haluat.

Virhe 5: Epäsuunnitelmallisuus

Erityisesti porukalla matkustaminen voi aiheuttaa ongelmia määränpäässä. Yksi perusongelma on ruokapaikan valitseminen. Tästä voi tulla suurempikin huolenaihe, jos seurueesta yksi heittäytyy hankalaksi, väsyneeksi tai valikoivaksi ruoan suhteen. Päättämättömyys ja jahkaaminen tuovat turhaa rasitusta pikalomalaiselle. Tehkää alustavat suunnitelmat siitä, missä syötte. Myös alustavan pöytävarauksen voi tehdä etukäteen.

Virhe 6: Pukeutuminen vain osaksi päivää

Kun aika on rajallista, pyri välttämään huonosti tai turistimaisesti pukeutumista. Avainsana on fiksu kerrospukeutuminen. T-paita ja neuletakki sopivat lomapukeutumiseksi sekä miehille, että naisille. Takin voi riisua tai pukea päälle lämpötilan mukaan. Laita jalkoihin viihtyisät kengät, mutta vältä jumppakassisi lenkkareita, sillä ne eivät sovi iltarientoihin. Kun pukeudut kerroksittain ja harkitusti, vältät mitä luultavimmin myös ongelmat pakkaamisessa.

Virhe 7: Kartan käyttäminen vasta määränpäässä

Katso kohdekaupungin karttaa jo ennen kuin lähdet lomalle, jotta tiedät suurin piirtein missä hotellisi on ja minkälaisia ruokapaikkoja tai muita turistinähtävyyksiä sen lähettyvillä on. Lentokentän ja -yhtiön sijainnin tarkistaminen on myös tärkeää, jottet hukkaa turhaan aikaa lentämällä kentälle, jolta on pitkät tai hankalat yhteydet määränpäähäsi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja