Vinkki: Sovellus kertoo kuinka monta lauantaita tai pierua sinulla on jäljellä

Tämän viikon sovelluksena esitellään Exploratoriumin iOS-sovellus How Many Saturdays?, joka auttaa hahmottamaan jäljellä olevia elinvuosia hieman erilaisella tavalla.

Sovellukselle syötetään oma syntymäpäivä, jolloin se yleisen eliniänodotteen perusteella laskee muun muassa montako lauantaita vielä koittaa, montako kertaa käyttäjä pieraisee tai montako kertaa salama iskee maapallolle, ennen kuin käyttäjän päivät ovat luetut.

Sovellus tietysti perustuu keskimääräisiin arvoihin, eli vetoja vaikkapa omien pierujen määrästä ei sovelluksen perusteella kannata lyödä. Sovellus antaa kuitenkin mielenkiintoisen tavan käsitellä ajan määritettä ja omia jäljellä olevia elinvuosia sekä sitä, mitä kaikkea vielä ehtiikään tapahtua, ennen kuin niin sanotusti tennarit heitetään seinälle. Sovellus tarjoaa myös hieman knoppitietoa kustakin ”ajanlaskun yksiköstä”.

Englanninkielinen How Many Saturdays? on hiljattain saanut päivityksen, ja on nyt universaali iOS-sovellus, eli se toimii sekä iPhonella että iPadillä. iOS:n pitää olla versio 7.0 tai uudempi. Päivityksenyhteydessä kaikki tilastotiedot on päivitetty tälle vuodelle. Maksuton sovellus on ladattavissa Applen App Storesta.

Lue myös:

    Uusimmat