Mainos

Viidessä minuutissa iloisemmaksi

Kaipaatko pientä piristystä? On aika ottaa pieni tujaus onnea! Vaihda vaikkapa salasanasi onnesta muistuttaviin sanoihin – näin saat ajatella iloisia asioita kirjautuessasi käyttämiisi palveluihin.

Womansday.com neuvoo tapoja, joilla saat iloa elämääsi välittömästi.

Jos koet harmia, vastoinkäymisiä tai tuskia, jaa ne maailman kanssa - aloita blogi! Ruodi tuntemuksiasi ronskilla ja humoristisella tavalla ja huomaat pian, ettei maailma kaatunutkaan. Ja jos kaatui, saat ainakin kannustavia kommentteja lukijoiltasi.

Mielikuvitusmatkaile! Ajattele suosikkielokuvaasi, ja kuvittele itsesi pääosaan. Visualisoi kohtaus, jota katsellessasi tulet aina hyvälle tuulelle – sijoita sitten itsesi mukaan kohtaukseen. Kirjailija ja filosofian tohtori John Ryder neuvoo, että hetken syleileminen laukaisee optimismia.

Mene ulos, ja nauti auringosta! Erityisesti talviaikana kaunis, aurinkoinen pakkaspäivä on omiaan piristämään. Mene ulos tai seiso ikkunan edessä ja anna auringon hyväillä kehoasi ja mieltäsi. Aurinko auttaa kehoasi tuottamaan D-vitamiinia, joka omalta osaltaan pitää serotoniinitasot korkeina. Serotoniini taas on hyvän olon hormoni, selventää lääketieteen tohtori ja kirjailija Mehmet Oz.

Oz neuvoo auringosta nauttimisen lisäksi yksinkertaisen onnellisuusjipon: kosketa varpaitasi, pysy asennossa minuutti, ja nouse hitaasti pystyasentoon. Liike avaa lonkkanivelet, joihin jännitys useilla ihmisillä kerääntyy.

Jaa pienet asiat

Pysähdy havainnoimaan ympäristöäsi. Pienet asiat ovat tärkeimpiä, sillä ilman niitä arjesta tulee pian harmaata. Ihaile perhosia puutarhassasi, täysikuuta, kiivaasti kukkivaa huonekasvia tai talvista maisemaa.

– Elämän pienet, onnea tuottavat asiat ovat usein hienovaraisia eivätkä kaappaa huomiotasi, muistuttaa Barbara Fredrickson, kirjailija ja filosofian maisteri.

Kerro pienistä hyvistä asioista kolmelle ystävällesi tekstiviestillä, näin heidänkin olonsa paranee. Jos muuta tekstattavaa ei ole, lähetä viesti jossa kerrot pitäväsi heistä.

Hae onnea musiikista! Lempibiisisi, joka saa sinut joraamaan, aktivoi tanssijalkojesi lisäksi aivojen mielihyväkeskuksia. Vaikutus tuntuu sekunneissa. Ja nyt kun musiikin pauloissa ollaan, anna mennä – tanssi! Liikkuminen vapauttaa endorfiinejä, jotka parantavat mielialaasi. Tanssi vaikka yksin kotona, ja yhdistä touhuun imurin heiluttelu. Näin olosi paranee entisestään, kun olet vielä siivonnutkin.

Iloinen jääkaappi lisää onnea

Tiesitkö, että katsomme jääkaappiamme noin 27 kertaa päivässä? Kuorruta siis kaappisi iloisilla valokuvilla tai lehtileikkeillä. Kirjailija Caroline Adams Miller muistuttaa, että tutkimusten mukaan onnellisimmilla ihmisillä on paljon iloisia perhevalokuvia esillä. Adams Miller huomauttaa myös, että pieni, uusi asia piristää mieltämme kummasti. Liimaa siis nilkkaasi väliaikainen tatuointi tai juo kahvin sijaan aamukaakao – ja koristele se kermalla.

Hoida puutarhaa tai osta kotiisi kukkia. Tutkimuksen mukaan viherkasvien ja värikkäiden kukkien lähellä oleminen lisää rauhallisuutta ja vähentää stressiä sekä surumielisyyttä.

Elämäntapavalmentaja Amy Riley neuvoo kääntämään vastoinkäymiset voitoiksi. Listaa kymmenen asiaa, jotka mokasit tänään, ja lue lista ääneen. Saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta kuullessasi ongelmasi ääneen – unohdit käydä kaupassa, lähetit sähköpostia väärälle ihmiselle – huomaat, miten pienistä asioista on kyse. Perspektiivi auttaa helpottamaan oloasi.

Ole antelias. Erään tutkimuksen mukaan jo kolmen euron tuhlaaminen toiseen ihmiseen parantaa mielialaa kummasti. Osta kaupasta jokin pieni herkku siskollesi tai maksa tuntemattoman kahvikuppi kioskilla asioidessasi. Huomaat, miten mukavalta anteliaisuus tuntuu!


MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Womansday.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.