Viiden ottelun pelikielto! Kanadalaishyökkääjän SM-liigaura sai synkän alun

1:25
Videolla Jukurit-hyökkääjän Brandon Yipin taklaus TPS-puolustajaan Oliver Bohmiin.

Jääkiekon SM-liigassa Mikkelin Jukureiden kanadalaishyökkääjä Brandon Yip on saanut viiden ottelun mittaisen pelikiellon.

Seuraus on peräisin perjantain TPS-Jukurit-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta. Yip taklasi tuolloin TPS:n Oliver Bohmia niin, että Yiplle tuomittiin pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Bohm loukkaantui tilanteessa, eikä hän enää palannut tämän jälkeen otteluun.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että videolta tehtyjen havaintojen mukaan Yip lähtee taklaamaan TPS:n puolustusalueen päädyssä kiekollista Bohmia. Bohmin syöttäessä kiekon pois Yipin taklaus menee Bohmin vartalon editse osuen kuitenkin Bohmia päähän. Näin ollen kyseessä on säännön 124 tarkoittama vastustajan päähän kohdistunut taklaus. Kurinpitodelegaatio toteaa, että edellä kuvatusta Yipin taklauksesta aiheutuu suora kontakti Bohmia päähän ja siitä aiheutuu loukkaantuminen, joten teko on ottelurangaistuksen arvoinen, kurinpitoraportissa selostetaan.

Pelikiellossa näkyy Liigan hallituksen 29.9.2020 julkaisema päätös, jossa Liigan kurinpitomenettelyä tarkennettiin päähän kohdistuvien taklausten osalta. Lähtökohta oli se, että kaikista taklaamalla suoritetuista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään viiden ottelun pelikielto.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että edellä kuvatusta Yipin taklauksesta aiheutuu suora kontakti Bohmia päähän ja siitä aiheutuu loukkaantuminen. Delegaatio ei pidä taklauksen osumista vastustajan päähän tarkoituksellisena vaan enemmän huolimattomasti suoritetun taklauksen seurauksena. Kurinpitodelegaatio on ottanut pelikiellon keston osalta edellä todetut asiat huomioon ja katsoo, että pelikiellon kestoa ei ole perustetta arvioida alle viideksi otteluksi. Toisaalta taklausta ei ole myöskään syytä arvioida ankarammaksi kuin viisi ottelua.

35-vuotiaan Yipin SM-liigaura sai täten rujon alun, sillä hän teki debyyttinsä Jukureiden paidassa perjantain TPS-ottelussa. Yip pelasi viime vuodet KHL:ssä Kunlun Red Starsin riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja