Vihreiden ex-puheenjohtaja Ville Niinistö MTV:n Uutisextrassa: Kuntavaalikeskustelu pyörii liikaa perussuomalaisten ympärillä – "Puhuvat asioista, joita ei kunnista ratkota"

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.) arvostelee kotimaista poliittista keskustelua kuntavaalien alla. Vihreiden entinen puheenjohtaja ihmettelee, miksi muu puolueet alistuvat siihen, että aiheet pyörivät perussuomalaisten ympärillä. 

Niinistö ymmärtää, että oppositiopuolueet haastavat myös kuntavaaleissa hallitusta, koska iso osa kuntien toimintaedellytyksistä riippuu hallituksen politiikasta. Perussuomalaisten teemoilla ei ole Niinistön mukaan kuitenkaan mitään tekemistä kuntien kanssa. 

– En ole kuullut asioita, joissa korostetaan hyvinvointipalvelujen turvaamista, vaan perussuomalaiset käyttävät tilaisuutta hyväkseen puhumalla EU-asioista tai liikennepolttoaineveroista, joita ei kunnissa ratkota, Niinistö lataa. 

– Jos perussuomalaiset esittää vaihtoehtonsa, mihin suuntaan he haluaisivat viedä suomalaisia kuntia, Niinistö kysyy.

Erityisesti keskustassa ja kokoomuksessa on oltu huolestuneista äänestäjien valumisesta perussuomalaisten riveihin. Myös vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on ottanut ensimmäisissä tenteissä yhteen perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa. 

Ei pidä keskittyä vain suuriin kaupunkeihin

Korona-aikana vihreillä on ollut vaikeuksia profiloitua suositun pääministerin Sanna Marinin (sd.) rinnalla hallituksessa. Näissä kuntavaaleissa SDP ja vihreät kisaavat samoista äänestäjistä. 

Niinistö patistaa vihreitä laventamaan politiikkaansa ja suuntaamaan viestiään myös muualla kuin suuriin kaupunkeihin.

– Nyt pitäisi saada enemmän esille sitä, että vihreät haluaa parempaa ja turvallisempaa arkea, kestävää kehitystä, panostusta juuri kouluihin, mielenterveyspalveluihin kaikenlaisissa kunnissa. Meidän pitäisi saada viestiä eteenpäin, että kaikenlaiset ihmiset ovat tervetulleita vihreisiin, MTV Uutisextrassa vieraillut Niinistö sanoo.

Niinistöä nähty viime aikoina harvemmin julkisuudessa

Viime aikoina harvemmin julkisuudessa esiintynyt Niinistö ottaa Uutisextran haastattelussa kantaa myös kuumana käyvään keskusteluun EU:n elvytysrahastosta ja rokotehankinnoista. 

Uutisextra lauantaina kello 19.10 MTV3-kanavalla

Lue myös:

    Uusimmat