Maria Ohisalo panostaa vaalikampanjaansa eikä pyri vihreiden puheenjohtajaksi: "Nyt on hetki näyttää, miten vaikeuksien kautta noustaan yhdessä voittoon"

Maria Ohisalo ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Vihreä Lanka.

Video: Ohisalo vieraili MTV Uutisextrassa lokakuun alussa

Ohisalo on sijaistanut syksyn puheenjohtaja Touko Aaltoa, joka on ollut masennuksen takia sairauslomalla. Viime viikolla vihreät ilmoitti, että Aalto jää kokonaan sivuun puheenjohtajan tehtävistä. Uusi puheenjohtaja valitaan lauantaina. Toistaiseksi ainoana pj-kisaan on ilmoittautunut Outi Alanko-Kahiluoto.

Ohisalo kertoi päätöksestään myös julkisessa Facebook-päivityksessään.

– Kiitos kaikille, jotka olette kannustaneet ja toivoneet, että lähtisin Vihreiden puheenjohtajaksi vetämään kahta vaalikampanjaa. Ette usko, kuinka suuri ja tärkeä tukenne on. Olen otettu. Vakaan harkinnan tuloksena olen kuitenkin päättänyt, että en ole käytettävissä puheenjohtajaksi nyt.

Ohisalo kertoo kokevansa, että hän auttaa tällä hetkellä vihreitä eduskunnan ulkopuolelta parhaiten varapuheenjohtajan tehtävässään tukemalla puolueen tulevaa puheenjohtajaa sekä koko vihreää kenttää.

– Ja tekemällä Helsingin kovimman eduskuntavaalikampanjan, Ohisalo jatkaa.

– Siksi nyt on se hetki, kun meidän kaikkien on näytettävä miten vaikeuksien kautta noustaan yhdessä voittoon.

"Tarvitaan luotettava vihreä kasvo"

Vihreän Langan haastattelussa Ohisalo puntaroi syitä, miksi hän ei ole oikea henkilö uudeksi puheenjohtajaksi.

– Puheenjohtajan pitää hypätä nopeasti liikkuvaan junaan ja alkaa heti nostattaa vaalitunnelmaa. Tarvitaan luotettava vihreä kasvo. Henkilö, jonka koko Suomi tuntee, Ohisalo sanoo Vihreälle Langalle.

Ylen kyselyssä Ohisalo oli puoluevaltuuskunnan suosikki puheenjohtajaksi. Vihreän Langan haastattelussa hän ei vielä ota kantaa, aikooko hän olla ehdolla puheenjohtajaksi ensi kesäkuussa puoluekokouksessa.

Lue myös:

    Uusimmat