Viestintäneuvos: Uutistoiminta on televisioyhtiön henkireikä

Kokemuksella: viestintäneuvos Jaakko Paavela 16:55

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen viestintäneuvos Jaakko Paavelan mukaan laadukkaat uutiset ovat televisioyhtiön kulmakivi.

MTV Oy:n varatoimitusjohtajana 27 vuotta toiminut viestintäneuvos Jaakko Paavela pohti Studio55.fi-lähetyksessä televisioyhtiöiden ja mediatalojen välistä kovaa kilpailua.

Paavelan mielestä tasokas ja asiallinen uutistoiminta on televisioyhtiöille välttämätöntä, eikä uutisista pidä koskaan luopua.

– Televisioyhtiölle se (uutistoiminta) on ihan henkireikä. Jos sillä ei ole uutisia, sen painoarvohan on paljon vaatimattomampi. Uutisilla ja ajankohtaisohjelmilla tehdään televisioyhtiön profiilia. Se on erittäin tärkeää, se on keskeisin kohta tässä hommassa.

Suomalaiset televisioyhtiöt kisailevat samoista katsojista. Ruutuun halutaan tuoda paljon ohjelmaa, mikä saattaa johtaa ohjelmien laadun huonontumiseen.

– Minä uskon, että tässäkin asiassa pitkällä tähtäimellä pärjää se, joka satsaa laatuun.

Ylen suorarahoitusmallia Paavela pitää hieman kyseenalaisena ja sanoo, ettei ole koskaan sitä oikein kannattanut. Toimijoita on useita ja vain yhden rahoitus tulee verorahoista.

– Musta se on pikkuisen arveluttava, koska se johtaa velttouteen. Ei tarvitse kauheasti tsempata tuotteen eteen, kun veroilla kerätään rahaa.

Paavela oli mukana kun MTV:n uutisista lähdettiin neuvottelemaan. Ensimmäinen lähetys oli syyskuussa 1981. Paavela kertoo uutisten saamiseen menneen seitsemän vuotta ja vastustuksen olleen kovaa. Paavelan mukaan monesta suunnasta annettiin ymmärtää, että MTV:n uutisissa puhuttaisiin vain misseistä ja deodoranteista. Nyt Kymmenen uutiset on vakiinnuttanut asemansa.

– Tänä päivänä kun ajattelee, se tuntuu ihan käsittämättömältä, että joku vastusti uutisten lisäämistä Suomessa.

Mitä Jaakko Paavela kertoi karjalaisuudestaan? Haluaisiko hän Karjalan takaisin? Millainen on Paavelan suhde kuntourheiluun? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat