Vieläkö Leijonat odottelee NHL-vahvistuksia? Jukka Jalonen lataa hurjat kriteerit pöytään

Tulosruutu: Leijonat kokoontui Tampereelle, mukana Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko

Joko Leijonien joukkue on tässä vai vieläkö Suomen joukkuejohto katselee NHL:ään päin? Nämä kysymykset ovat pinnalla perjantaina alkavien MM-kisojen alla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi nimesi sunnuntaina 25 pelaajan listan tuleviin MM-kisoihin. Leijonien suurimmat tähdet ovat NHL-seura Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen, New York Rangersin laituri Kaapo Kakko ja Detroit Red Wingsin puolustaja Olli Määttä.

NHL-vahvistuksia on viisi. Mutta vieläkö lukema kasvaa?

– Katsomme sitä, että miten tilanne kehittyy. Tapahtuuko NHL:ssä jotain sellaista, että pelaajia voisi vapautua meidän käyttöömme. Eihän tällä hetkellä kukaan tiedä tarkkaan sitä, että onko siellä jotain loukkaantumisia päällä sun muuta. Samaan aikaan meidän pitää katsoa myös tätä meidän omaa tilannettamme täällä Tampereella. Tuo NHL-asia elää taka-alalla. Päivä kerrallaan mennään, Leijonien GM Jere Lehtinen sanoo asiasta MTV Urheilulle.

Leijonat leimaa kisapasseja torstaina – MM-kisojen aattona.

Onko teillä jo selvät sävelet siitä, että mitä meinaatte silloin tehdä?

– On tuosta tietenkin puhuttu. Torstaina tilanne on uusi ja katsotaan silloin, että missä sitä mennään. Suunnitelmia voi olla, mutta samaan aikaan pitää elää hetkessä, Lehtinen muotoilee.

– Kyllä me joukkueelle kerroimme niin, että aiomme hetken aikaa katsoa, että mitä NHL:ssä tapahtuu. Siihen liittyy kuitenkin arpapeliä, eikä mitään voi sanoa varmaksi. Jos joku vapautuu, niin vapautuuko pelaaja niin, että hän ehtii vielä ajoissa tänne. Emme voi kuitenkaan hirveän myöhäiseen odotella, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen perkaa.

Jalonen paljastaa, että kriteerit ovat tapissa. Leijonat ei aio kutsua ”ihan ketä tahansa” kisoihin.

– Pitää olla maailmanluokan pelaaja. Kyllähän meillä niitä muutamia on siellä, Jalonen myöntää.

– Sitten tullaan siihen, että onko pelaaja terveenä ja jos toisella kierroksella tipahtaa, niin haluaako pelaaja lähteä mukaan. Onko hänellä motivaatiota ja niin edelleen. Tuossa on miljoona erilaista asiaa. Aikaerot ja kaikki. Tarkkana saa olla, Jalonen käy tekijälistaa läpi.

Leijonat sai viime keväänä positiivisia kokemuksia kesken kisojen mukaan liittyneistä pelaajista. Mikael Granlund, Esa Lindell ja Miro Heiskanen olivat kaikki valtavia vahvistuksia.

– He onnistuivat erittäin hyvin, mutta jokainen vuosi on aina erilainen. Emme ole laskeneet mitään sen varaan, että sieltä tulisi vielä jotain, Jalonen sanoo suoraan.

Lue myös:

    Uusimmat