Jukka Jalonen paljasti suoran syyn Leijonien yllätyspudotukselle

Miksi Markus Granlund putosi Leijonista? Tämä kysymys on ollut pinnalla siitä lähtien, kun Suomen MM-ryhmä julkistettiin. Nyt Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen paljastaa pudotuksen aidon syyn.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Granlund viiletti Leijonien mukana vielä viimeisillä, valmistavilla MM-leiriviikoilla. Häntä kaavailtiin niin sanottuun Ufa-ketjuun, missä hän olisi pelannut vanhojen joukkuetovereidensa Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen vierellä. Kyseinen ketju oli kasassa vielä Tshekin EHT-turnauksen sunnuntain Ruotsi-ottelussa.

Sen jälkeen jysähti sangen yllättävä ilmoitus. Granlund ei ollutkaan listalla mukana.

MTV Urheilu tavoitti Granlundin, joka ei halunnut kommentoida millään tavalla päätöstä. Leijonien GM Jere Lehtinen oli puolestaan varovainen sanoissaan.

– Markus on hyvä pelaaja ja hän pelasi hyvin, mutta kun onnistujia oli paljon, niin ratkaisuja piti vain tehdä. Olihan tuossa muitakin – esimerkiksi Petteri Lindbohm oli viime keväänä mukana ja Valtteri Kemiläinen oli olympiajoukkueessa. Kovia paikkoja, Lehtinen kuvaili MTV Urheilulle.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti aiheeseen hyvin suoran linjan.

– Granlund on huippupelaaja, eikä ollut todellakaan helppoa pudottaa häntä pois. Rooleistahan tämä on pitkälti kiinni, Jalonen paljasti syyn.

Jalonen viittasi puheissaan siihen, miten Granlundia, Mannista ja Hartikaista saattoi kaavailla samaan vitjaan.

– Nyt tehty päätös tarkoittaa sitä, että olemme miettineet siihen jotain sopivampaa tai sopivampia vaihtoehtoja. Tuo olisi ollut erinomainen paikka hänelle, mutta mietimme, että joku muu saattaa olla vielä parempi siinä. Meillä oli paljon laitureita tuossa tarjolla ja niitä tuli vielä lisää NHL:stä. Sitten piti vain tehdä valintoja. Ovat ne sitten oikeita tai vääriä. Totta kai harmittaa ”Maken” puolesta – hän veti ihan hyvän leirityksen ja on hyvä jätkä, Jalonen kommentoi.

Leijonat on nyt kokeilujen äärellä, kun MM-turnaus lähtee liikkeelle. Tarkemmat suunnitelmat paljastuvat vasta myöhemmin.

– Eihän turnaus ikinä pääty sillä kokoonpanolla, millä se aloitetaan. Ainahan se elää. Jollain aloitetaan ja sitten katsotaan, että miten homma etenee ja mitä muutoksia tehdään. Puhutaan ihan normaalista turnausvalmentamisesta, Jalonen perkaa.  

Lue myös:

    Uusimmat