Vielä ehdit pestä ikkunat ennen pakkasia! Lue ohjeet

Talvi on ollut tähän mennessä lauha ja sateinen suuressa osassa Suomea. Pakkasten uskotaan kuitenkin tulevan pian, joten vielä ehtii vallan mainiosti pestä ikkunat. Ja voihan ne pestä pakkasillakin. Tässä ohjeet.

Likaiset ikkunat vievät jopa 40 prosenttia valon tehosta! Talvista ikkunanpesua ei kuitenkaan yleensä suositella, koska pakkanen saa pesuveden jäätymään laseihin. Puhumattakaan, että kodista tulee kirpeän viileä.

Jos kuitenkin mieli tekee pestä ikkunat kylmään aikaan, niin pesuveden jäätymisongelma ratkeaa lorauttamalla veteen auton tuulilasinpesunestettä tai Sinolia. Pese ikkunat normaaliin tyyliin.

Vinkit tehokkaaseen ikkunanpesuun

– Aloita tarkistamalla välineet. Tarvitset sangon, ikkunanpesimen, ikkunankuivaimen ja säämiskän, ikkunaliinan tai nukkaamatonta paperia.

– Hoida homma kerralla kunnolla. Pese huolellisesti, ettei ikkunaan jää tahroja tai raitoja.

– Pesuaineeksi käy astianpesuaine, yleispuhdistusaine, ikkunanpesuaine tai loraus etikkaa veden sekaan. Muista kohtuus pesuaineen kanssa. Lisää talvella pesuveden joukkoon myös tuulilasinpesunestettä tai Sinolia.

– Muista puhdistaa myös ikkunoiden puitteet pyyhkimällä kostealla rätillä.

– Lasit kannattaa pestä uloimmasta ikkunasta alkaen. Pese ikkuna pesimellä huolellisesti, jonka jälkeen vedä ikkuna kuivaksi tasaisilla yhdensuuntaisilla vedoilla ylhäältä alas tai sivulta sivulle. Kuivaa ikkunakuivain nukkaamattomaan paperiin tai liinaan aina ennen uutta vetoa – näin minimoit lasiin jäävien jälkien määrän. Muista vaihtaa pesuvesi riittävän usein. Muista, että Sinolilla tai tuulilasinpesunesteellä lantraamaton vesi voi talvella jäätyä ikkunan pintaan!

– Jos ikkuna näyttää edelleen likaiselta, sekoita yksi kupillinen etikkaa neljään kupilliseen vettä. Suihkuta etikkavettä ikkunan pintaan ja kuivaa ikkuna nukkaamattomalla paperilla. Paras tapa saada ikkunasta täysin tahraton, on pyyhkiä ikkunanpinta paperilla täysin kuivaksi.

– Kuivaa vielä lopuksi ikkunan nurkat säämiskällä tai vaikka talouspaperilla. Viimeistele homma kuivaamalla ikkunalaudat.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat