Video: Venäjälle yritettiin viedä kilotolkulla huumeita, vielä kun itäraja oli auki – lasti oli kätketty maasturi-Volvon rakenteisiin

Venäjälle yritettiin viedä iso lasti huumeita – kätketty maasturi-Volvon rakenteisiin 1:54
Katso videolta, mitä huumeita Volvon rakenteista löytyi!

Tulli on paljastanut huumeiden salakuljetusjutun, jossa Suomen kautta yritettiin viedä Venäjälle iso määrä amfetamiinia, kokaiinia ja kiellettyä psykotrooppista ainetta. Samanlaista salakuljetustapaa käytettiin paljon kymmenisen vuotta sitten.

Asiasta kerrottiin keskiviikkoillan Rikospaikassa.

Salakuljetusyritys paljastui maaliskuussa, kun itäraja oli vielä auki.

Nuorehko nainen saapui Suomeen isolla Volvon maasturilla ja kertoi tulevansa Suomeen muutamaksi päiväksi lomailemaan.

Tullin tutkimusten mukaan nainen oli kuitenkin jatkanut Suomesta autollaan Keski-Eurooppaan. Jonkun päivän päästä nainen palasi Suomeen, mutta matka keskeytyi itärajalla.

Tulli otti auton tarkastukseen ja pohjarakenteista löytyi 7,6 kg amfetamiinia, 3 kg kokaiinia ja 18 kg 3MMC-nimistä kuluttajamarkkinoilta kiellettyä psykotrooppista ainetta.

Kyseinen kkp-aine oli 99-prosenttista eli poikkeuksellisen puhdasta. Katukaupassa vahvuus on yleensä 20 prosenttia. 3MMC vaikuttaa piristävästi, amfetamiinin kaltaisesti.

Samankaltaisia salakuljetusjuttuja paljastui kymmenisen vuotta sitten. Suomen ja Baltian maiden tullit pysäyttivät yhteisoperaatiossaan kaikkiaan 1500 kiloa Venäjälle menossa ollutta amfetamiinia ja kokaiinia. Salakuljetustapa oli tuolloin samanlainen eli huumeet oli kätketty isojen autojen rakenteisiin.

Takavarikkojen myötä salakuljettajat vaihtoivat toimintatapaansa.

Tullissa pohditaan nyt onko rakenteisiin kätkeminen nyt taas palaamassa.


Lue myös:

    Uusimmat