Video tallensi itkuisen lapsen harhailemassa Yhdysvaltain ja Meksikon rajan lähellä: "He saattavat kidnapata minut" – siirtolaisten keskuksissa yli 3000 lasta ilman vanhempiaan

1:00
Voit katsoa rajavartijan kuvaaman videon pojan löytymisestä yllä olevalta videolta.

Yhdysvaltain rajavartiosto löysi 10-vuotiaan pojan yksin kävelemässä tienvarressa lähellä Texasin osavaltion rajaa viikko sitten.

Poika oli silminnähden peloissaan ja itkuinen. Hän kertoi rajavartioille, että hänet oli jätetty jälkeen siirtolaisten ryhmästä, jonka kanssa hän matkusti.

– En tiennyt mihin mennä, ja he saattavat kidnapata minut, poika kertoo rajavartijoille videolla, jonka Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitos on julkaissut.

Ei ole selvää, kehen poika viittaa kidnappauksella.

Poika on rajavartioston tietojen mukaan poika on kotoisin Nicaraguasta. Hänet vietiin rajavartioston tiloihin ja hänelle tehtiin terveystarkastus.

Kuten muutkin ilman vanhempiaan matkustavat siirtolaislapset, hänet siirretään Yhdysvaltain sosiaali‑ ja terveysministeriön haltuun siirtolaiskeskukseen, uutistoimisto Reuters kertoo.

Siirtolaistilanne Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla on kiristynyt alkuvuodesta, ja siirtolaiskeskukset ovat pahasti ruuhkautuneita. Myös yksin matkustavien lasten määrä on kasvanut jopa 89 prosenttia. 

CNN:n mukaan maaliskuun lopulla keskuksissa oli yli 3000 siirtolaislasta, joiden vanhemmat eivät ole heidän mukanaan.

Voit katsoa rajavartijan kuvaaman videon pojan löytymisestä artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja