Video superautoa murjoneesta skeittarista olikin huijaus – uskoitko sinäkin?

Kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää. Tällä kertaa sen osoitti uutiskanava, joka päätti tutkia sosiaalista mediaa kuohuttanutta videota tarkemmin.

Joitain päiviä sitten maailmalla uutisoitiin laajasti videosta, jolla skeittaaja on vähällä jäädä superauton yliajamaksi. "Kostoksi" skeittari lyö McLarenin tuulilasin säpäleiksi. Suivaantunut apukuljettaja juoksee vahingontekijän perään kuljettajan kaasuttaessa pois paikalta.

Kyseistä videota on katsottu reilussa viikossa lähes 10 miljoonaa kertaa.

Yhdysvaltalainen uutiskanava kuitenkin pureutui videoon sekä sen ladanneeseen henkilöön ja löysi taustalta mielenkiintoisia yksityiskohtia. Video, josta tuli hetkessä valtava maailmanlaajuinen hitti, paljastui lavastetuksi.

Videon YouTubeen ladannut mies omistaa autovuokraamon, jonka listalta löytyy, yllätys yllätys, vastaavanlainen oranssi McLaren. Myös autovuokraamon Twitter-tilillä on kuvia epäilyttävän paljon samalta näyttävästä autosta.

Kanava selvitti lisäksi, että videolla näkyvästä tapauksesta ei oltu tehty rikosilmoitusta. Toimittaja pääsi myös käsiksi "rikospaikalla" olleen valvontakameran materiaaliin, josta käy ilmi tapahtumien todellinen kulku toisesta kuvakulmasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.