Video: Pikkupojan kivulias ihosairaus muuttaa hänet kiveksi – "Muut lapset inhoavat häntä"

1:03

Bangladeshilainen perhe on rukoillut maan hallitukselta apua löytääkseen hoidon pojan vaikeaan sairauteen.

Pieni bangladeshilaispoika on joutunut yhteisönsä syrjimäksi, sillä hän sairastaa akuuttia ihosairautta, joka vähitellen muuttaa hänet kiveksi.

Mehendi Hassanilla, 8, ei ole ikäistensä poikien tavoin pehmeitä käsiä. Hänen jaloissaan ei myöskään ole jalkapallon tai kriketin peluusta syntyneitä arpia niin kuin muilla hänen kylänsä pienillä pojilla.

Enkelimäisiä kasvoja lukuun ottamatta pieni Hassan on kauttaaltaan hilseilevän ja kovettuneen ihon peitossa. Paksujen ihokerrosten vuoksi pojan on vaikea kävellä tai koskettaa mitään. Tuskallinen sairaus on vienyt Hassanilta lapsuuden.

Hassan pelottaa muita lapsia

Hassanin on vaikea käyttää vaatteita, sillä hänen ihonsa ei siedä pienintäkään hankausta tai kitkaa. Hän pysyttelee kaikki päivät kotona, koska hänen ulkonäkönsä pelottaa kylän lapsia.

– Muut lapset inhoavat häntä. Ihmiset pitävät häntä likaisena hänen ulkonäkönsä vuoksi. Hän ollut kotona kahdeksan vuotta, sillä minne tahansa hän meneekin, kyläläiset pelkäävät ja puhuvat hänestä pahaa. Se järkyttää häntä, joten pidän pojan mieluummin kotona, äiti Jahanara Begum sanoo.

– Hän itkee aina tuskissaan. On kamalaa nähdä hänen kärsivän, äiti jatkaa.

Kaikki rahat menevät hoitoihin

Hassan oli syntyessään täysin terve, mutta 12 päivää myöhemmin vanhemmat huomasivat pojallaan pientä ihottumaa. Pian ihottuma levisi ympäri vauvan vartaloa. Kolmessa kuukaudessa pojan sormet, rinta ja selkä olivat muuttuneet paksuksi, hilseileväksi ihoksi.

Hätääntyneet vanhemmat konsultoivat useita lääkäreitä, mutta kukaan ei saanut selville, mikä poikaa vaivasi. Annetut hoidot eivät tepsineet, joten vanhemmat luopuivat vuosi sitten kaikista toimenpiteistä.

– Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että kyseessä on harvinainen ihosairaus, mutta kukaan ei onnistunut parantamaan häntä. Minulla ei ole enää yhtään rahaa jäljellä, pojan isä Abul Kalam Azad kertoo.

– Emme normaalisti kohtaa tällaisia tapauksia. On vaikeaa sanoa, mikä häntä vaivaa. Olemme suositelleet häntä menemään ihoasiantuntijan luokse, lastenlääkäri Mohammad Emdadul Haque sanoo.

Ei saa käydä koulua

Hassan ei myöskään voi opiskella, sillä opettajat käännyttävät hänet koululta takaisin kotiin.

– Yhtenä päivänä hän tuli itkien kotiin ja sanoi, että toiset lapset olivat hakanneet hänet.

– Opettajat pitävät puhuessaan etäisyyttä häneen, eivätkä anna pojan syödä muiden lasten kanssa, koska hän kuulemma haisee. Hassanilla ei ole ystäviä ja hän ei käy ulkona, äiti itkee.

Nyt äiti on vedonnut maan hallitukseen, jotta hän saisi apua ja löytäisi vihdoin lääkärin, joka voisi helpottaa hänen poikansa tuskaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja