Mainos

Video: Nyt on Peukko-riekolla asiaa – kainuulainen metsämies sai puheliaasta linnusta kaverin

Hormonihuuruinen riekko huvittaa Kainuussa. Loma-Laattaja-vuokramökin Facebook-sivuilla julkaistut videot näyttävät, millaisia tarinatuokioita riekon ja metsämiehen välillä käydään.

Viime syksystä lähtien metsämiehelle tutussa hyrynsalmelaisessa metsämaastossa liikkunut riekko on villiintynyt kevään koettaessa. Yksinäinen riekko suojelee reviiriään ja kokeilee lajitoverin puuttuessa voimiaan ihmisiin.

– Jostain syystä sillä on mennyt vähän tämä tasapaino sekaisin, kun sillä ei ole kaveri, jonka kanssa mittelöidä, riekosta videoita kuvannut ja nimettömänä pysyvä hyrynsalmelaismies ajattelee.

Nimensä ääntelystään saanut Peukko on hyvin uskalias. Lajitovereidensa tapaan se voi soidinaikaanaan äityä myös aggressiiviseksi. Metsämiehelle lintu ei ole sen kummemmin uhitellut, vaan mies ja riekko ovat käyneet toisilleen tutuiksi rauhallisissa merkeissä.

– Käsivarrella olen sitä muutaman kerran pitänyt, mutta se on nyt aika kiihkeänä niin se saattaa lyödä siivellä tai nokalla, metsämies kertoo.

Metsämies ei halua kertoa riekon tarkkaa elinpaikkaa suojellakseen lintua häiriötekijöiltä.

– Eletään sen ehdoilla, ei mennä sitä sorkkimaan. Tänäänkään sitä ei näkynyt, mutta kun menin ja kutsuin, se tuli puolessa minuutissa luokseni, mies selostaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.