Mainos

Video: Näin sujuu luistelu metsässä! Tulvinut järvi ja pirteä pakkassää tarjosivat luonnon temppuradan: "Jännä paukahteleva kokemus"

0:53

Pääkaupunkiseudulla on kaipailtu lunta, mutta luistelemaan pääsee – myös metsään, kuten oheinen hurja video todistaa.

Espoon Pitkäjärvellä metsäluistinradan videolle ikuistanut Esa Tammilehto kuvailee metsässä luistelemista jännäksi kokemukseksi. 

– Pitkäjärven ranta on märän alkutalven takia tulvinut oikeastaan koko ajan, ja olen katsellut tuota metsää lenkillä käydessäni jo pitkään. Olihan se pakko mennä sinne ihmettelemään, kun se vihdoin jäätyi, Tammilehto kertoo.

Tammilehdon mukaan luisteltavaa riittää. Vettä on hänen arvionsa mukaan tulvinut 200 metriä metsään ja rannan suuntaisesti sitä luonnollisesti jatkuu paljon pidemmälle.

– Luistelu metsässä oli aika jännä kokemus jo itsessään, mutta koska järven pinta oli laskenut jäätymisen jälkeen parikymmentä senttiä, oli jään ja puiden välillä kova jännite. Jännite sitten purkautui äänekkäästi paukahdellen ja rutisten luistelijan painosta. Jäihin vajoamista ei tarvinnut metsässä pelätä. Vaikka jää olisi pettänyt alta, eihän siitä olisi seurannut muuta kuin märät sukat. 

Tammilehto kertoo, että jää oli yllättävän sileää lukuunottamatta jäässä puolittain olevia kaatuneita puita ja muita yllätyksiä, joihin piti varoa kompastumasta. 

– Pari oksaa räpsähti naamalle, mutta niistäkään ei tarvinnut pahemmin huolehtia, kun oli suojalasit. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.