Video: Hannun työmatka keskeytyi hätkähdyttävästi – irrallinen peräkärry vyöryi kohti risteyksessä

0:26

Oulun Haapalehdossa Hannu Luukkosen työmatka sai yllättävän käänteen, kun risteyksessä eteen ja ohitse kurvasi vetoautoton peräkärry. Itsekseen ajellut peräkärry tallentui Luukkosen autokameraan. 

Aamukahdeksan aikaan Oulussa Haapakylässä oli rauhallista ja vain vähän liikennettä. Hannu Luukkonen oli taittamassa työmatkaansa, kun risteyksen lähestyessä näky vastaan tulevan pakettiauton edessä sai hieraisemaan silmiä. 

Pakettiauton edessä matkaavalta peräkärryltä puuttui vetoauto.

– Se oli ryhmittäytynyt kääntyvien kaistalle ja tuli siitä sitten vastakkaisen kaistan yli, Luukkonen kuvailee tilannetta.

Omia matkojaan peräkärry jatkoi kaistan ylityksen jälkeen viereisen huoltoaseman pihanurmelle.

Vahingoilta vältyttiin

Tapahtumahetkellä Luukkosen auton nopeusmittari näytti miehen mukaan hieman alle neljääkymppiä, eikä tilannetta ehtinyt vielä paikan päällä säikähtää. 

– Myöhemmin kyllä kävi mielessä, että jos nopeutta olisi ollut vähän enemmän ja tietysti, jos se olisi aivan kohti tullut, niin olisi voinut huonostikin käydä, Luukkonen pohtii.

Luukkosen mukaan yllättävässä tilanteessa vältyttiin vahingoilta. Peräkärry ei matkallaan törmännyt muihin ajoneuvoihin, eikä ihmisiin.

– Siinä oli lyhtypylväitäkin siinä oikealla huoltoaseman pihalla, mutta nekin se ehti ohittaa. Käsittääkseni peräkärryn takana ollut pakettiautokaan ei siihen osunut.

Luukkosen havaintojen mukaan peräkärryä mustalla maastoautolla kuljettanut vanhempi mieshenkilö huomasi tilanteen ja pysähtyi tien varteen. 

– Katsoin peileistäkin, että hän pysähtyi omalle kaistalleen. Koska kysessä oli risteysalue, niin siihenkään ei voinut jäädä ja jatkoin matkaa, kun mitään vahinkoa ei tilanteesta syntynyt.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja