VIDEO: Hankalaksi kasvaminen alkaa jo lapsena

Huomenta Suomessa maanantaina vierailleen psykoterapeutti Vesa Nevalaisen mukaan hankalaksi ihmiseksi kasvaminen alkaa jo varhain. 

Viime viikolla julkaistun Ikävät ihmiset -kirjan toisen tekijän, psykoterapeutti Vesa Nevalaisen mukaan ikävä ihminen voi olla kuka vain – kyse on vain siitä, että jokin ei niin pidetty ominaisuus ihmisessä lähtee menemään vähän liian pitkälle. 

– Se voi olla joku pedanttinen, hyvin huolellinen ihminen, joka juuttuu liikaa asioihin. Sellainen voi olla vaikka itsekeskeinen tyyppi, joka ei muista olla enää yhtään kiinnostunut toisten asioista. Tai se voi olla liian laiskaksi käypä ihminen tai liian optimistinen ihminen, joka on ihan sietämätön. Myös pessimistinen ihminen voi olla sietämätön pidemmän päälle.

Nevalaisen mukaan jo lapsi tai nuori voi kuulua ikäviin ihmisiin – ikäväksi kehittyminen alkaakin jo lapsena. 

– Huomaa jo pienistä lapsista, mihin suuntaan joku on menossa. Se vaatii pitkän ajan kehittyäkseen, ja täydentyy ehkä aikuisiällä tai viimeistään vanhuudessa oikein kunnon ikävyydeksi.

Voiko ikäväksi ihmiseksi kasvamista katkaista? Entä miten tulisi toimia, jos on sattunut valitsemaan elämänkumppanikseen ikävän ihmisen? Katso video!

Lue myös:

    Uusimmat