Video: Denonin matkakaiutin yllättää – Lego-poliisi ampaisee ilmaan kuin raketti

Matkakaiuttimen bassossa on voimaa 1:16

Kun puhutaan kannettavista matkakaiuttimista, niin monelle tulee ensin mieleen heikkotehoinen, kihisevä muovipurkki, joka tekee musiikin kuuntelusta kaikkea muuta kuin nautinnollista.

Plussaa

– Kategoriassaan erinomainen äänenlaatu

– Pitkä akkukesto

– Mahdollisuus ladata muita mobiililaitteita matkalla

– Tyylikkäästi toteutettu kokonaisuus


Miinusta

– Pelkkää matkakäyttöä ajatellen isokokoinen ja painava

– Hieman ylikorostunut bassotoisto

Denonin uusi kannettava Envaya Bluetooth-kaiutin on tässä kategoriassa erittäin positiivinen poikkeus. Ensinnäkin se näyttää tyylikkäältä. Mukana tulee eri värisiä kaiutinverkkoja, joiden avulla laitteen saa istumaan mukavasti erilaisiin sisustuksiin.

Kaiuttimen rakenne on jämäkkä ja 1,28 kilon paino osoittaa selvästi, että kyseessä ei ole mikään ontto laatikko.

Envayan käyttö on yksinkertaista muutamien painikkeiden kautta ja Bluetooth-yhteyden avaaminen äänentoistoa varten sujuu käden käänteessä.

Envayan parasta antia on äänenlaatu. Jo ensimmäiset koesoitot eri tyylisillä kappaleilla saavat kuulijan hämmästymään, sillä musiikki kuulostaa lämpimän miellyttävältä suuremmassakin olohuoneessa. Bassotoisto on tässä kokoluokassa uskomattoman puhdikasta, paikoitellen jopa turhan korostettua.

Reissussa ollessa Envayan akku riittää parhaimmillaan jopa kymmenen tunnin musiikintoistoon. Lisäksi Envayan akkua voi käyttää tarvittaessa muiden mobiililaitteiden lataamiseen, joten se toimii myös varavirtalähteenä.

Ei parhaimmillaan matkakäytössä, mutta kodin kakkoskaiuttimena kylläkin

Denon Envaya tekniset tiedot

Kaiutinelementit: 2 x 57mm kaiutinta ja yksi 100 mm  bassokaiutin

Liitännät: 3.5 mm liitäntä, USB liitäntä

Akun kesto 10 tuntia

Koko: 255 x 141 x 47,5 mm / 1,28 kg

Muuta: NFC, Bluetooth aptx Low Latency suoratoisto

Hinta: 180 euroa


Kaikella on luonnollisesti hintansa ja Denon Envayan kohdalla hintalappu on noin 180 euron suuruinen. Matkakaiuttimeksi hinta on sangen suolainen. Lisäksi kaiuttimen paino ja suurehko koko (255 x 141 x 47.5 mm) rajoittavat matkakäyttöä.

Mutta Envayan pitkä akunkesto, hyvä äänenlaatu, tyylikkyys ja helppokäyttöisyys tekevät siitä hintansa arvoisen tuotteen. Laite on mukava ottaa vaikkapa mökille mukaan laiturin nokalle, mutta yhtä hyvin se toimii kodin kakkoskaiuttimena vaikkapa keittiössä tai takkahuoneessa.

Lue myös:

    Uusimmat