Mainos

Vertailu: Luottokorttimenoissa isot erot – halvin kortti yllättää

Luottokorttien kustannuksissa on suuria eroja riippumatta siitä, käyttääkö luottokorttiaan vai ei.

Rahoitustuotteiden vertailusivusto Vertaaensin.fi:n tekemän selvityksen mukaan todellinen vuosikorko ja marginaalit vaihtelevat merkittävästi. Vertailussa oli mukana 17 luottokorttia.

Sivuston toimitusjohtaja Lauri Timgren kertoo, että tavallisen kuluttajan näkökulmasta selvityksessä oli yllättävää se, miten korkeaksi luottokortin todellinen vuosikorko voi muodostua, kun siihen yhdistetään pankkien perimät palkkiot ja maksut.

Esimerkiksi marginaalikorot vaihtelevat jopa viidestä prosentista 14 prosenttiin ja luoton todellinen vuosikorko ilman vuosimaksua vaihtelee vajaasta 10 prosentista yli 20 prosenttiin.

– Keskiverto luottokortin käyttäjä voi säästää jopa 300–400 euroa vuositasolla kilpailuttamalla. Tärkeintä on valita omaan käyttöön sopiva luottokortti, Timgren sanoo.

Korttien vertailu on vaikeaa 

Timgrenin mukaan korttien vertailu on kaikkea muuta kuin yksinkertaista.

– Pitäisi ensin tietää omat tarpeensa ja mitä etuja haluaa korttiin yhdistää. Sitten kortteja täytyy vertailla niin korkojen kuin erilaisten maksujenkin osalta, Timgren kertoo.

Vertailun halvimmaksi ei suinkaan osoittautunut mikään isoimpien pankkien korteista, vaan edullisin kortti oli vuosimaksut huomioituna todellisen vuosikoron perusteella S-etukortti Visa.

Timgren uskoo, että iso osa suomalaisista ei ole vielä tottunut kilpailuttamaan luottokorttejaan.

– Valitettavan moni suomalainen maksaa juuri sen hinnan, minkä pankki pyytää ja vertailua tehdään aika vähän, hän sanoo.

Luottokortti on kaiken kaikkiaan kallis tapa ottaa luottoa.

– Esimerkiksi kulutusluotto johonkin tiettyyn hankintaan on toki merkittävästi korttia halvempi tapa ottaa luottoa.

Suomen Pankin mukaan Suomessa oli viime vuoden lopussa käytössä noin 9,5 miljoonaa maksukorttia, ja usein samassa kortissa on sekä käteisnosto-, debit- että luottotoiminto. 

Korttimaksuista lähes yhdeksän kymmenestä maksettiin debit-korteilla. Samaan aikaan luottokorttitapahtumien arvo oli noin viidennes korttimaksujen kokonaisarvosta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.