Veronpalautukset näkyvät myös nettihuutokaupoissa: Nämä tavarat kannattaa nyt myydä pois!

Veronpalautukset kilahtavat tileille tänä vuonna 3. joulukuuta. Päivä näkyy paitsi perinteisten kauppojen asiakasmäärissä, myös nettikirpputoreilla – näitä tuotteita sinun kannattaa kaupitella juuri nyt!

Tori.fissä ei näy selkeää kävijäpiikkiä veronpalautusten aikaan, mutta kauppoja syntyy tietyissä tuoteryhmissä enemmän kuin tavallisesti. 

– Kun katsotaan ilmoitusten selausaktiviteettia ja yhteydenottomääriä ostajilta myyjille Torin kautta, on siellä veronpalautuspäivänä tavallista enemmän aktiviteettia, Sami Törmä Tori.fistä kertoo. 

Jos kaapeista löytyy turhaa ja hyväkuntoista tavaraa, kannattaa ne nyt laittaa myyntiin. Erityisesti elektroniikka kiinnostaa joulun alla. 

Nämä menevät kaupaksi veronpalautuspäivänä:

 • Pelikonsolit ja pelit
 • Soittimet
 • Kotiteatterilaitteet
 • Työkalut ja tarvikkeet
 • Kirjat ja sarjakuvat
 • Hevos- ja ratsastustarvikkeet
 • Kamerat
 • Maastopyörät
 • Moottorikelkat

– Veronpalautuspäivän aikoihin näkyy selvää kasvua viihde-elektroniikassa ylipäätään, mutta erityisen selkeästi ihmisiä kiinnostavat pelikonsolit ja pelit, eli Playstation, Xbox ja Wii -laitteet. 

Myös muu viihde-elektroniikka, kuten kamerat ja erityisesti GoPro-kamerat ovat nousussa. Törmän mukaan kotiteatterilaitteissa ja iPhone- ja iPad-laitteiden haussa näkyy myös selkeä piikki.   

– Nämä tuotteet kiinnostavat toki myös muuten näin joulun alla, Törmä kertoo ja jatkaa:

– Päivittäiset volyymitrendit heittelevät eri tuotekategorioiden välillä ihan kulloisen säätilankin mukaan aika tavalla. Kun yön aikana saadaan kunnon lumihanget, syntyy aamulla välittömästi piikki moottorikelkkojen ja suksien sekä muiden talviurheiluvälineiden hakuihin. 

Millainen ilmoitus myy?

Ilmoitusta laittaessa kannattaa kiinnittää huomiota ulkoasuun ja kuvien selkeyteen, jos mielii tehdä hyvät kaupat. 

– Otsikointi ja hyvät kuvat ovat kaiken A ja O. Otsikon tulee olla houkutteleva, kuvaava ja sellainen, että se nousee esiin pitkän listasivun ilmoitusten joukosta. 

Ilmoituksessa ulkoasu ei ole kaikki kaikessa, vaan ennen kaikkea on oltava rehellinen: tuotteen kuntoa ei kannata kaunistella. Jos kuvat ovat hyvät, ostajaehdokas näkee ostettavan tuotteen selkeästi ja voi arvioida ostostaan paremmin. 

Jos tuote roikkuu kauan myynnissä, saattaa se Törmän mukaan olla väärin hinnoiteltu. 

– Oikeaa hintaa voi olla vaikea määrittää, mutta sitä varten on hyvä tehdä hieman tuotetutkimusta netin kauppapaikoilla, ja katsoa löytyykö jotain vastaavantyyppistä ja millaiseen hintaan.

Törmä muistuttaa myös, että myyjän aktiivisuus on tärkeä osa kaupantekoa: vastaile aktiivisesti ostajan mahdollisiin kysymyksiin ja pysy totuudessa tuotteen kunnosta.

Monesta kodista voi löytyä myös yllättäviä aarteita. Esimerkiksi perintönä saatavat merkkiastiastot voivat olla haluttua tavaraa vuosikerrasta ja brändistä riippuen. 

– Signeerattujen keräily- tai koriste-esineiden ja vanhojen raha- tai postimerkkikokoelmien arvoa voi olla todella hankala arvioida ilman asiantuntijan näkemystä, Törmä muistuttaa. 

Voiko tämä kippo maksaa miljoonia?

Lue myös:

  Uusimmat