Mainos

Verkkouutiset: Harkimo kertoi eduskunnassa poikansa kiusaamisesta: ”Tiedän miltä tuntuu, kun poika ei halua mennä nukkumaan"

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo on pitänyt eduskunnassa poikkeuksellisen henkilökohtaisen puheenvuoron koulukiusaamiskeskustelun yhteydessä. Kansanedustajan mukaan hänen kaikkia kolmea poikansa on kiusattu. Asiasta uutisoivat muun muassa Verkkouutiset ja Uusi Suomi.

Harry Harkimo nosti asian esiin, kun eduskunnassa käsiteltiin eilisiltana Tiina Elovaaran (ps.) ja yli sadan muun kansanedustajan allekirjoittamaa aloitetta vakaviin kiusaamistapauksiin puuttumisen mahdollistamisesta.

Elovaaran lakialoite muuttaisi perusopetuslakia niin, että vakavissa kiusaustapauksissa olisi mahdollista siirtää ensisijaisesti kiusaaja toiseen kouluun sen sijaan, että kiusattu vaihtaa koulua.

Harry Harkimo totesi koskettavassa puheessaan, että laissa on selvä ongelma, koska se ei kiellä selvästi oppilaita tai opiskelijoita häiritsemästä, kiusaamasta tai kohtelemasta muita muuten epäasiallisesti.

– Minulla on aika paljon kokemuksia tästä. Minun kolmea poikaani on kaikkia kiusattu, ja viimeinen on viime vuoden aikana vaihtanut kolme kertaa koulua, Hjallis Harkimo totesi Verkkouutisten mukaan.

Elovaaran lakiesityksen läpimeno ei Harkimon mukaan muuttaisi asiaa, koska "kiusaajia on aina monta ja monella paikkakunnalla ei ole kuin yksi koulu, eli tämä koulun siirtokin on vaikeata".

Hän sanoi Verkkouutisten mukaan toivovansa kuitenkin, että asialle tehtäisiin jotain.

– Tiedän miltä tuntuu, kun poika ei illalla halua mennä nukkumaan vaan istuu sängyssä. Ja kun minä kysyn, että miksi sinä istut, niin hän sanoo, että minä istun siksi, että kestäisi kauemmin, että tulisi aamu, jotta minun ei tarvitsisi mennä kouluun heti. Että sitä se kiusaaminen on.

Elovaaran aloite eteni sivistysvaliokunnan käsittelyyn. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja