Mainos

Veripalvelu-johto vapautettiin rikossyytteistä myös hovissa

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden vapauttavan tuomion ns. Veripalvelu-jutussa. Käräjäoikeus vapautti kaikki syytetyt syytteistä. 

Veripalvelun johtajaa Jukka Rautosta syytettiin luottamusaseman väärinkäytöstä. Syytteistä vapautettiin myös Veripalvelulle palveluita myynyt konsultti. 

Hovioikeus katsoi, että Rautonen ei ollut ylittänyt hankintavaltuuksiaan eikä toiminut vastoin sopimusten muotoa tai hankintojen kilpailuttamista koskevia velvollisuuksia. Oikeus myös arvioi, että konsulttityön laskutus ei ollut perusteetonta eikä Punaiselle Ristille ollut syntynyt vahinkoa.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi Veripalvelun konsulttiepäselvyyksistä vuonna 2010. Rautonen oli hankkinut mittavasti konsulttipalveluja entiseltä työkaveriltaan.  

Suomen Punainen Risti teetti tuolloin oman, laajan selvityksen, minkä seurauksena sekä johtaja Jukka Rautonen että Veripalvelun hallitus saivat potkut. Myös Helsingin poliisi käynnisti esitutkinnan.  

Lisäksi Rautonen ja toinen Veripalvelu-johtaja olivat käräjäoikeudessa syytettyinä törkeästä avustuspetoksesta liittyen Tekesin rahoitukseen. Myös tältä osin käräjäoikeus hylkäsi syytteet ja nyt hovioikeus vahvisti ratkaisun. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.