Venäläisurheilijan dopingpäätöksen aikataulu selvisi – pääsi aiemmin pälkähästä

Venäläinen rattikelkkailija Nadezhda Sergejeva antoi Pyeongchangin olympialaisissa positiivisen dopingnäytteen sydänlääkkeeksi kehitetystä trimetazidine-aineesta. Nyt on selvillä, että päätös hänen rangaistuksestaan julkaistaan lähiviikkoina.

Kansainvälisen ratti- ja mahakelkkailuliiton pääsihteeri Heike Grosswang kertoo uutistoimisto Tassille, että Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS jatkaa dopingtapauksen käsittelyä Pyeongchangin olympialaisten jälkeen.

– Odotamme CASin antavan päätöksensä seuraavien 4–6 viikon aikana, Grosswang vahvisti.

Sergejeva antoi positiivisen dopingnäytteen helmikuun 18. päivänä. Naisten kaksikkokilpailut käytiin 20.–21. päivänä, ja Sergejeva sijoittui parinsa Anastasia Kocherzhovan kanssa alun perin 12:nneksi. Venäjän olympiaurheilijoiden tulos kuitenkin hylättiin Sergejevan käryn myötä.

Sergejeva myönsi dopingrikkeensä ja kieltäytyi B-näytteen tutkimisesta.

Uran toinen käry

Sergejevan kohdalla on merkillepantavaa, että hän on myös kerran aiemmin urallaan antanut positiivisen dopingnäytteen. Käry kävi niin ikään sydänlääkkeeksi kehitetystä meldoniumista vuonna 2016, kun se oli juuri lisätty kiellettyjen aineiden listalle.

Maailman antidopingtoimisto armahti tuolloin urheilijat, joiden näytteessä oli meldoniumia vain pieni määrä. Myös Sergejeva selvisi sillä kertaa sanktiotta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja