Venäjän sarjamurhaaja tuomittiin elinkautiseen

33-vuotiasta Pitshushkinia kutsutaan "shakkilautamurhaajaksi", koska hän tunnusti poliisin tutkijoille halunneensa tappaa yhden ihmisen jokaista shakkilaudan 64 ruutua kohden.

Venäläinen sarjamurhaaja Aleksandr Pitshushkin on tuomittu tänään elinkautiseen vankeuteen ja psykiatriseen hoitoon 48 murhasta ja kolmesta murhayrityksestä.

Elinkautinen rangaistus on kovin venäläisen rikoslain sallima, sillä kuolemantuomioiden täytäntöönpano on ollut jäädytettynä vuodesta 1996.

33-vuotiasta Pitshushkinia kutsutaan "shakkilautamurhaajaksi", koska hän tunnusti poliisin tutkijoille halunneensa tappaa yhden ihmisen jokaista shakkilaudan 64 ruutua kohden.

Hän itse väittää tappaneensa 63 ihmistä, ja pitää esikuvanaan toista venäläistä sarjamurhaajaa Andrei Tshikatiloa, joka tuomittiin vuonna 1992 yhteensä 52 murhasta.

Venäjän poliisi tutkii vielä 11 mahdollista murhaa.

"Bitsevskin raivohullu"

Pitshushkin teki verityönsä Moskovassa vuosina 1992-2006, useimmiten Bitsevskin puistossa, minkä vuoksi hän sai mediassa nimen "Bitsevskin raivohullu". Hän tappoi uhrinsa tavallisesti vasaralla.

- Hän oli tietoinen rikostensa äärimmäisestä julmuudesta, ja halusi juuri sitä, totesi moskovalaisen oikeuden tuomari. Pitshushkin ei ole koskaan ilmaissut katumusta teoistaan.

Sarjamurhaaja pidätettiin poliisin suuroperaatiossa viime vuoden kesäkuussa. Pidätyksen aikana Pitshushkinin asunnon ulkopuolella odotti valjaissa roikkuvia poliiseja vahtimassa, ettei hän yritä itsemurhaa ikkunasta hyppäämällä.

Kun Pitshushkin todettiin viime viikolla syylliseksi veritekoihin, hän pilkkasi oikeutta ja ylpeili rikoksillaan.

- 500 päivää olette pitäneet minua vangittuna, ettekä ole pystyneet muuhun kuin päättämään kohtalostani. Aikanani minä yksin päätin 60 ihmisen kohtalosta. Olin tuomari, syyttäjä ja teloittaja. Minä olin Jumala, hän sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat