Venäjän kohuvalmentajalta raju hyökkäys kansainvälistä hiihtoliittoa ja norjalaisia vastaan: "Se on sulaa hulluutta"

Aikanaan kahden vuoden toimitsijakiellon kärsinyt venäläinen kohuvalmentaja Jurij Borodavko on ladannut kovaa kritiikkiä kansainvälistä hiihtoliitto FISiä ja norjalaisia kohtaan, kertoo Sport Express. Hän sanoo, että Norjalla on liikaa valtaa ja Johannes Kläboa suositaan. 

Aikaisemmin otsikoihin nousivat ensi maastohiihtokauden kilpailujen lukumäärät. Monet tähtihiihtäjät antoivat kovaa kritiikkiä määrästä. Borodavkon mukaan ongelma ei ole siinä, kuinka paljon kilpaillaan, vaan minkälaisia kilpailuja on kyseessä. Sprintit ja yhteislähdöt ovat suuressa roolissa.

Sen vuoksi Borodavko on sitä mieltä, että Kläbo voitti siksi maailmancupin kokonaiskilpailun ennen Venäjän Aleksander Bolshunovia.

– Norjalla on todella monia edustajia FIS:issä. He tekevät kilpailuohjelman, joka sopii heille. Se on sulaa hulluutta. Sen vuoksi Kläbo voitti kokonaiskilpailun ennen Bolshunovia, koska ohjelmassa on niin monta sprinttiä, lyhyttä matkaa ja yhteislähtöä, Borodavko lataa.

FIS:n maailmancupkomitean ainoa norjalaisedustaja Åge Skinstad antoi oman vastauksensa Borodavkon kommentteihin norjalaismedia Dagbladetille. Hän tuomitsee venäläisen ulostulon pötypuheena.

– Norjalaiset sekä venäläiset hiihtäjät ja johtohenkilöt haluavat molemmat sataprosenttisesti samoja asioita. Venäjä, Ruotsi, Suomi ovat melkein aina mukana näissä kysymyksissä. Joskus jopa Yhdysvallat, Kanada ja Sveitsi ovat mukana, Skinstad sanoo.

– En ole koskaan kuullut, että norjalaiset haluaisivat lyhyitä kilpailuja enemmän. Pienemmät maat haluavat lyhyitä matkoja, sekaviestejä ja sprinttejä, Skinstad jatkaa.

Myös FIS:in kilpailupäällikkö ranskalainen Pierre Mignerey lataa takaisin venäläiselle siitä, että norjalaisilla olisi enemmän valtaa kuin muilla valtioilla.

– Norjalla on yhtä paljon edustajia FIS:issä kuin muilla mailla, koska kaikilla on yksi ääni komiteoissamme. Jos Norjalla on enemmän vaikutusvaltaa, johtuu se siitä, että he ovat erittäin hyvin valmistautuneita kokouksiin ja monesti käy niin, että muut maat seuraavat norjalaisten ehdottamia ideoita. Muut eivät ole kokouksissa välttämättä niin aktiivisia, Mignerey sanoo.

– Uskon, että Venäjän valmentaja sanoo tällaisia motivoidakseen urheilijoita, Mignerey päättää.

Lue myös:

    Uusimmat