Venäjällä kestää, mutta Espanjassa ollaan ripeitä – näin eri maissa laittaudutaan

Venäläiset käyttävät siihen eniten aikaa. Ja espanjalaiset suoriutuvat siitä nopeimmin. Saksalaiset haluavat tehdä sen yhdessä ystävien kanssa. Ja me kaikki käytämme siihen enemmän aikaa ennen ensitreffejä.

Remingtonin teettämä Euroopan laajuinen tutkimus selvitti eroja laittautumiskulttuurissa. Eurooppalaiset tarvitsevat keskimäärin 23 minuuttia ollakseen valmiita aamulla ja 40 minuuttia, kun kyseessä on jokin erikoistilaisuus. Venäläiset naiset tarvitsevat aikaa valmistautumiseen jopa 67 minuuttia. Tutkimuksen mukaan heidän laittautuminen onkin Euroopan hitainta. Nopeimpia ovat ranskalaiset naiset. He käyttävät laittautumiseen aikaa 35 minuuttia.

Espanjalaiset naiset ovat nopeita aamutoimissaan. Upeasta ulkoisesta olemuksesta huolimatta heillä kuluu laittautumiseen aikaa vain 17 minuuttia. Ja me kaikki tarvitsemme 25 prosenttia enemmän aikaa ollaksemme valmiita ensitreffejä varten, kuin jos menisimme ulos oman kumppanimme kanssa.

Riitaa odottelusta

Epämiellyttävin asia valmistautumisessa on ystävän tai kumppanin odottaminen. Lähes puolet eurooppalaisista joutuu odottamaan jopa 30 minuuttia partneriaan, ennen kuin tämä on valmis. Tämä on erityisen turhauttavaa italialaisille, joista viidennes saattaa jopa riidellä puolisonsa kanssa sen vuoksi. Mielenkiintoista on kuitenkin, että vain 3 prosenttia eurooppalaisista miehistä sanoo, että heidän kumppaninsa täytyy odotella heitä. Kuitenkin yli puolet naisista ilmoittaa, että juuri he joutuvat odottamaan kumppaniaan.

Hämmästyttävää puolestaan on se, että yli 40 prosenttia meistä vaihtaa asua kahdesti tai useammin valmistautuessaan, ja tämä päättämättömyys ei koske vain naisia. Yli neljäsosa eurooppalaisista miehistä vaihtaa vaatteet enemmän kuin kerran. Hieman alle puolet turkkilaisista miehistä vaihtaa myös hiustyyliään useammin kuin kerran.

Miehet huolehtivat ulkonäöstään

Miehet ovat lisänneet merkittävästi vaivannäköään ulkonäkönsä suhteen. Turkkilaiset, britit ja puolalaiset miehet myöntävät lainaavansa puolisonsa hiusmuotoiluvälineitä.

Naisista ihaninta valmistautumisessa iltaa varten on tulossa olevan tapahtuman odotus. Monet haluavat tehdä valmistautumisestakin tapahtuman. Liki viidennes saksalaisista haluaa valmistautua yhdessä ystäviensä kanssa. Ja 39 prosenttia briteistä tekee näin, mutta ranskalaisista, puolalaisista ja turkkilaisista vain 4 prosenttia. Eurooppalaisten keskiarvon on 11 prosenttia. Liki puolet vastaajista kertoi kuuntelevansa musiikkia valmistautuessaan.

Aamuvalmistautuminen vaatii useimmilta meistä suuria ponnisteluja, ja käytämmekin enemmän aikaa tehdäksemme itsestämme edustuskelpoisia kuin puolisollemme puhumiseen. Hiukset aiheuttavat eniten huolta. 27 prosenttia toivoisi ammattikampaajan läsnäoloa päivittäin, kun taas 7 prosenttia vastaajista kaipaisi äidin apua.

Apua äidiltä ja ammattilaiselta

Neljäsosalla ranskalaisista ja puolalaisista miehistä on ajeltu pää. Itse asiassa noin yksi kymmenestä eurooppalaisesta naisesta on sitä mieltä, että heidän miehensä näyttää paremmalta ajeltuna. Saksalaiset miehet voivat ottaa rennosti. 32 prosenttia saksalaisista naisista pitää yksinkertaisesta hiusleikkauksesta ja kaksi prosenttia kaljusta.

Ranskalaisilla on kaikkein epätodennäköisimmin huono hiuspäivä, kun taas puolalaiset ajattelevat todennäköisimmin, että heillä on huono hiuspäivä joka päivä.

Lähde: Remington Suomi

Lue myös:

    Uusimmat