Venäjä yrittää omia ranskalaisen samppanjan itselleen uudella lailla – kuohujuoman ystävät jäämässä kuivin suin suuryhtiön vastaiskun takia

Ranska ja Venäjä samppanjasodassa 1:55
Seitsemän uutiset 6.7.2021: Ranska ja Venäjä samppanjasodassa.

Venäjällä vastikään säädetty laki uhkaa jättää paikalliset herkkusuut vaille maineikkaan ranskalaisen Moët-Hennesyn samppanjaa. Yhtiö on ilmoittanut Venäjällä toimiville tavarantoimittajille lopettavansa samppanjatoimitukset sen jälkeen, kun maan parlamentti hyväksyi uuden lain.

Lain mukaan sanaa samppanja voisi käyttää vain Venäjällä valmistetusta samppanjasta. Aiemmin samppanjana tunnettua juomaa pitäisi puolestaan nimittää pelkäksi kuohuviiniksi. Moscow Timesin mukaan presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain perjantaina.

Ranskalaisyhtiön edustaja ei halunnut kommentoida asiaa, mutta sanoi toimitusten keskeyttämisen olevan vain väliaikainen, kunnes kiistaan saadaan selvyys. 

Ranskalaiset ovat erittäin tarkkoja samppanjan nimisuojasta. Sen mukaan samppanjaa voidaan valmistaa ainoastaan Champagnen alueella Ranskassa.

Viiniasiantuntija Anna Chernyshova ihmettelee Moscow Timesille uuden lain tarkoitusta.

– Puhelimeni on soinut taukoamatta. Minä asiakkaani pohtivat, mitä he tekevät seuraavaksi.

Uusi laki herättänyt hilpeyttä ja ihmetystä sosiaalisessa mediassa.

– Seuraavaksi pitää kieltää skotteja käyttämästä sanaa ”viski”, vitsaili ravintoloitsija Sergei Mironov.

– Luulin kyseessä olleen vitsi, mutta olin väärässä, kirjoitti puolestaan Putinin näkyviin vastustajiin lukeutuva liikemies Mihail Hodorkovski.

Lue myös:

    Uusimmat