Venäjä valittaa "sataprosenttisen varmasti" Wadan kovasta päätöksestä – "Meidän on puolustettava urheilijoitamme"

Venäjä ei aio sulattaa Maailman antidopingtoimikunnan Wadan asettamaa neljän vuoden kilpailukieltoa.

Wada ilmoitti tänään kokouksensa jälkeen, että se sulkee Venäjän neljäksi vuodeksi olympialaisista ja muista isoista arvokisoista. Venäläiset urheilijat, jotka osoittavat olevansa puhtaita ja erossa valtion dopingsotkuista, voivat kilpailla arvokisoissa neutraaleina urheilijoina.

Wadan komitea perusti päätöksen Venäjän dopingtestitulosten manipulointiin ja todisteiden tuhoamiseen. 

Kielto koskee lajiliittoja, jotka ovat sitoutuneet kansainvälisen antidopingkomitean toimintaan. Venäjä ei saa isännöidä kisoja pannan aikana.

Venäjällä on oikeus valittaa asiasta 21 päivän kuluessa urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin. Näin tulee todennäköisesti tapahtumaan.

Venäjän antidopingtoimikunta Rusada päättää asiasta 19. joulukuuta, kertoi Venäjän duuman alemman parlamentin kansainvälisen komitean varapuheenjohtaja Svetlana Zhurova.

– Rusadan valvontakomitean kokous pidetään 19. joulukuuta. Siinä päätetään hyväksyykö Rusada päätökset vai ei. Sen jälkeen tuomioistuin (CAS) Lausannessa. Olen sataprosenttisen varma (valituksesta), koska meidän on puolustettava urheilijoitamme, Zhurova sanoi TASS-uutistoimistolle. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja