Mainos

Venäjä: Sotshin panttivankitilanne tekaistu

Venäjän viranomaiset sanovat epäilevänsä, että Sotshin lomakohteessa tänään päättynyt panttivankidraama olisi tekaistu. Ensimmäinen varasisäministeri Vladimir Kozlov kertoi uutistoimisto Interfaxille, että siepparit ja siepatut saattoivat suunnitella sieppauksen yksissä tuumin.

-Meillä on olemassa vakavia epäilyjä siitä, että panttivankeja ei koskaan ollutkaan, vaan siepatut olivat mukana samassa juonessa, Kozlov sanoi. Poliisi ja turvallisuuspalvelun joukot olivat koko ajan valmiina valtaamaan rakennuksen, mikäli neuvottelut olisivat epäonnistuneet.

Viranomaisten mukaan sieppaajat olivat toimittaneet poliiseille videokasetin, joissa näkyi kolme ihmistä kahlehdittuna käsiraudoilla lämmitysputkiin. Rakennuksesta ammuttiin myös ilmaan automaattiaseella ja ulos paiskattiin käsikranaatteja. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Ristiriitaisia tietoja

Venäläisessä Sotshin lomakohteessa kolmea panttivankia pitäneet miehet vapauttivat kaikki panttivankinsa ja antautuivat tänään. Ensimmäinen tänään vapautetuista vangeista pääsi pois jo yöllä ja kaksi muuta aamulla. Tiedot tänään alkaneesta sieppauksesta olivat koko ajan ristiriitaisia. Alun perin ilmoitettiin, että sieppaajat olisivat ottaneet yhteensä kuusi panttivankia.

Myöhemmin panttivankien määrä putosi neljään, minkä jälkeen ilmoitettiin, että näistäkin yksi oli onnistunut pakenemaan. Sieppaajat vaativat torstaina 30 miljoonan dollarin (noin 200 miljoonan markan) lunnaita, helikopteria ja kaikkien tshetsheenivankien vapauttamista vankilasta.

Tiedustelupalvelu FSB:n tietojen mukaan sieppaajat ovat kotoisin Tshetshenian raja-alueelta Kaukasukselta. Venäjän viranomaisten mukaan sieppauksella ei kuitenkaan ole suoraa yhteyttä Tshetshenian sotaan.

Eilen Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustaja Sergei Jastrzhembski kertoi, että sieppaajia oli kolme, joista kaksi on hotellin omistavan pohjoisossetialaisen miehen veljiä. Veljeksistä toisen kerrottiin päässeen hiljattain pois mielisairaalasta. Kolmannen siepparin kerrottiin olevan venäläissyntyinen narkomaani.
(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.