Venäjä kiistää USA:n väitteen lavastetusta videosta: "Ei ole ensimmäinen kerta, kun tällaista syytöstä esitetään"

Vuosisatojen historia ja Putinin mieli – kolme syytä, miksi Venäjä on niin kiinnostunut Ukrainasta 3:31
Katso myös: Vuosisatojen historia ja Putinin mieli – kolme syytä, miksi Venäjä on niin kiinnostunut Ukrainasta.

Venäjä kiistää Yhdysvaltain väitteet lavastetusta videosta ja syyttää puolestaan Yhdysvaltoja jännitteiden lietsomisesta, uutisoi Tass.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan Venäjä saattaa yrittää oikeuttaa hyökkäyksen Ukrainaan lavastetun videon avulla.

Ministeriön tietojen mukaan Venäjä haluaisi todennäköisesti tekosyyn uudelle hyökkäykselle Ukrainaan, sanoi ministeriön edustaja John Kirby toimittajille eilen torstaina. Ministeriö uskoo, että osana tätä valehyökkäystä Venäjä tuottaisi propagandavideon, jolla kuvattaisiin muun muassa ruumiita ja tuhottuja paikkoja.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kiisti videon olemassaolon. Peskovin viesti oli, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Yhdysvallat on julkaissut tietoja Venäjän suunnitelmista "hyökätä" Ukrainaan.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tällaista syytöstä esitetään. Samanlaisia syytöksiä on tullut lännen suunnalta aiemminkin. Mutta mitään sellaista ei ole koskaan tapahtunut, Peskov sanoi.

Sekä länsimaissa että Ukrainassa on viime aikoina esitetty teorioita Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainan alueelle. Peskovin mukaan tällaiset syytökset ovat perusteettomia ja kärjistävät tarpeettomasti jännitteitä.

Peskov korosti, ettei Venäjä uhkaa ketään. Samalla hän ei sulkenut pois provokaatioiden mahdollisuutta tällaisten lausuntojen perustelemiseksi ja varoitti, että yritykset ratkaista Kaakkois-Ukrainan kriisi voimakeinoin johtaisivat vakavimpiin seurauksiin.

Lue myös:

    Uusimmat