Näin venäläisessä mediassa pönkitetään egoa ja syyllistetään Natoa: "Venäjän armeija on maailman vahvin"

Venäjä pyrkii kirjekampanjallaan herättämään hämmennystä, arvioi presidentti Niinistö 2:23
Presidentti Niinistö arvioi eilen, että Venäjä pyrkii kirjekampanjallaan herättämään hämmennystä länsimaissa.

Venäjän ja Naton välit kiristyvät päivä päivältä enemmän. Venäläisessä valtiollisessa mediassa palstatilaa saavat hyvin puolueelliset uutiset.

"Ukraina myöntää, että Venäjän armeija on Naton joukkoja ylivoimaisempi", kuuluu uutistoimisto Ria Novostin otsikko.

Jutussa todetaan, että Venäjän armeija on tällä hetkellä maailman voimakkain. Tämän mielipiteen esittää Ukrainan ulkopoliittisen instituutin johtaja Hryhoriy Perepelytsya YouTube-kanavalla Ukrlife.

– Venäjällä on enemmän kuin tarpeeksi maavoimia Naton itäisten asevoimien murtamiseksi. Sekä panssarivaunujen että maavoimien raskaamman aseistuksen osalta niillä on merkittävä etu Euroopan maihin nähden, Perepelitsa tiivisti.

Vastaavia uutisia on viime päivinä ollut runsaasti esillä Venäjän suurimmissa valtion omistamissa tiedotusvälineissä, joihin lukeutuvat Ria Novostin lisäksi muun muassa Tass ja Interfax.

"Yhdysvallat kärjistää jännitteitä"

Myös Naton ja länsimaiden vahva syyllistäminen on ollut viime aikoina venäläismedian uutisagendalla. On pyritty luomaan mielikuvaa, jonka mukaan Venäjä on vain puolustuskannalla Naton aggressiivisen käytöksen takia. 

Esimerkiksi tänään Kreml syyttää Natoa jännitteiden luomisesta.

"Kreml kehottaa Washingtonia olemaan kärjistämättä jännitteitä sijoittamalla USA:n sotilaita alueelle", kuulu Interfaxin otsikko.

Moskova ryhtyy Interfaxin jutun mukaan tarvittaviin toimenpiteisiin oman turvallisuutensa varmistamiseksi Yhdysvaltojen suunnitellessa lisäjoukkojen siirtämistä Itä-Eurooppaan ja kehottaa Washingtonia olemaan kärjistämättä jännitteitä. Näin Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi toimittajille tänään.

– Kehotamme jatkuvasti yhdysvaltalaisia kollegojamme lopettamaan jännitteiden kärjistämisen Euroopan mantereella, Peskov sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat