Velanperijät hakkasivat ja viiltelivät uhriaan parinkympin takia – uhkasivat katkoa jäseniä ja vetää auton perässä

Järjestäytyneen rikollisuuden velanperintä kovenee 11:12
Katso Rikospaikan haastattelu: Näin rikollisten velanperintä kovenee.

Väkivaltainen velanperintäreissu toi kahdelle miehelle ehdotonta vankeutta törkeästä ryöstöstä. Uhri kertoi, että alun perin kyse oli 20 euron velasta.

Rikos tapahtui helmikuussa 2020 Joensuussa.

Mies puuhaili paikallisella hallilla, kun paikalle ilmestyi kolme miestä perimään velkaa.

Uhri oli velkaa yhden miehen kumppanille 20 euroa, mutta kertoi maksaneensa velan välikäden kautta. Ilmeisesti maksua ei ollut koskaan toimitettu perille.

Hallilla velanperijät löivät miestä nyrkein ja potkivat häntä. Yksi miehistä piti kiinni uhrista ja toinen viilteli tätä mattoveitsellä jalkaan. Lisäksi hyökkääjät takoivat miehen päätä auton konepeltiin.

Ryöstäjät uhkasivat katkaista uhrinsa sormen, lyödä ruuvimeisselin läpi hänen polvestaan ja vetää häntä auton perässä. Lisäksi miehet uhkasivat katkaista uhriltaan akillesjänteen, ja joku heistä piteli myös mattoveistä uhrin kurkulla.

Hyökkääjät vaativat mieheltä ensin 150 euroa, ja tilanteen edetessä 50 euroa. he pakottivat uhrin soittelemaan läheisilleen rahojen saamiseksi.

Yksi ryöstäjistä otti lopulta uhrin puhelimen itselleen.

Uhri pakeni ja törmäsi poliisiin

Väkivalta loppui, kun uhri pääsi pakenemaan hallista. Ulkopuolella hän törmäsi poliisipartioon, jonka ulkopuolinen henkilö oli soittanut paikalle.

Poliisit ottivat kaksi miehistä kiinni ja palauttivat kännykän uhrille.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi teon törkeäksi ryöstöksi.

Oikeus tuomitsi 30-vuotiaan miehen kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. 40-vuotias mies sai samasta teosta kaksi vuotta ja seitsemän kuukautta vankeutta.

Miehet joutuvat maksamaan uhrilleen reilut 3 000 euroa kärsimyksessä ja haitasta.

Lue myös:

    Uusimmat