Mies ampui muunnellulla starttipistoolilla velanperijää vatsaan Helsingin Kalliossa – tuomittiin vankeuteen

Nelikymppinen mies ampui toista miestä vatsaan huhtikuussa Helsingin Kalliossa. Helsingin käräjäoikeuden mukaan teko oli tapon yritys, ja se tuomitsi ampujan vankeuteen.

Ampumisen taustalla oli jonkinlainen velanperintä. 

Ampumisen uhriksi joutunut mies kertoi menneensä syytetyn ovelle, koska tämä oli hänelle velkaa. Syytetyn mukaan velka oli keksitty.

Ovella syntyi riitatilanne. Syytetyn mukaan mies löi häntä ketjulla leukaan. Syytetty meni siitä paniikkiin ja tähtäsi velan perijää muunnellulla starttipistoolilla käteen. 

Syytetty myönsi ampuneensa yhden laukauksen, mutta kiisti yrittäneensä tappaa miehen tai vahingoittaa tätä.

Luoti osui uhria vatsaan. Ampumisesta aiheutui miehelle henkeä uhkaava vamma, ja ilman hoitoa hän olisi oikeuden mukaan todennäköisesti kuollut.

Syytetyn uskotaan ymmärtäneen tekonsa seuraukset

Oikeus tuomitsi John Michael Lehmuspuron, 42, neljäksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen. Vankeusrangaistuksessa on pantu täytäntöön aiempi ehdollinen vankeusrangaistus.

Oikeus katsoi, että Lehmuspuron täytyi ymmärtää, että uhri todennäköisesti kuolee ampumisen seurauksena.

– Tekovälineenä käytetty ase on ollut muunneltu, ja siitä lähtevän luodin lentorata on ollut mahdollisesti hallitsematon. Käräjäoikeus pitää selvänä, että ampuessaan noin metrin läheisyydeltä tällaisella aseella, Lehmuspuron on täytynyt ymmärtää tekonsa todennäköiseksi seuraamukseksi kuoleman, tuomiossa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat