Veikkausliigan nousija on tosissaan: kolminkertaisti henkilöstönsä

Veikkausliigaan noussut PS Kemi Kings lähtee tekemään rajusti töitä säilyäkseen ja menestyäkseen jalkapallon pääsarjassa.

Seuran puheenjohtaja Antti Pasanen korostaa seuran pientä ja pippurista asennetta.

- Meidän mottonamme on tehdä asiat resursseihin nähden mahdollisimman hyvin. Silloin tulee onnistumisia. Suomen tasolla se riitti Ykkösen voittoon. Nousu tapahtui ehkä hiukan nopeammin kuin uskallettiin odottaa, Pasanen sanoo MTV Sportille.

Veikkausliigassa pelaaminen vaatii luonnollisesti organisaatiolta paljon aiempaa enemmän.

- Toimistolla on nyt kolme täysipäiväistä työntekijää, eli kaksi on palkattu lisää. Lisäksi kymmenkunta henkilöä tekee ydinryhmässä töitä talkoilla enemmän ja vähemmän aktiivisesti.

- Veikkausliigan joukkueelle on paljon helpompi saada sponsoreita. Viime vuonnakin oli tosin jo hyvä imu, aivan erilainen kuin vuosinamme Kakkosessa.

Jalkapallopyhättö komistuu

PS Kemin kotipaikka asettaa tuntuvat olosuhdehaasteet. Nousija pelaa todennäköisesti kaksi ensimmäistä kotiotteluaan Rovaniemellä ja kaksi seuraavaa Oulussa. On mahdollista, että kotiavaus tapahtuu rakasta lappilaista paikallisvastustajaa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

- Jos saadaan nurmi ajoissa viheriöimään, kotiavaus ja uuden katsomon avajaiset olisivat sopivasti RoPS-pelissä.

Kemissä iloitaan siitä, että Sauvosaaressa saadaan käyttöön entistä ehompi stadion.

- Se on yksi hienoimmista jalkapallopyhätöistä. Katsomo on aivan kentän vieressä, joten tunnelma on suorastaan käsinkosketeltava. Uuden katsomon tarjouskilpailun voitti CLT-materiaali, puumateriaali, joka täyttää paloturvallisuusmääräykset.

- Katsomo vastaa myös europelien vaatimuksia, jos sellainen tilanne tulee eteen. Kaupungin isät ja kaupunkilaiset ovat olleet mukana yhtenä hiilenä parantamassa uutta katsomoa, ja muutenkin on tullut kovaa tukea koko ajan joka puolelta.

Tavoitteissa inhorealismia

PS Kemi on pystynyt pitämään ringissä kaikki haluamansa viime kauden pelaajat. Lisäksi ryhmään on tulossa uusia miehiä, paljolti paikallisia. Joona Veteli palasi Ykköseen pudonneesta FF Jarosta. Kokenut Tuomo Könönen, kemiläisen Karihaaran Visan kasvatti ja entinen maajoukkuemies, jatkaa pelaaja-valmentajan roolissa.

Mielenkiintoinen uusi kasvo on brittiläinen puolustava keskikenttäpelaaja Ryan Gilligan. Brittifutiksen pitkäaikaisemmat seuraajat muistavat hänen isänsä Jimmy Gilliganin, joka mätti aikoinaan maaleja muun muassa Cardiffissa ja Swanseassa.

Yleisömäärät ovat suomalaisen jalkapalloilun ainainen puheenaihe. Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaakorosti viime kauden alla MTV Sportille, että katsojamäärät ovat vain seurausta.

- Pitää olla sellaisia tapahtumia, joista ihmiset nauttivat. Ihmiset valitsevat vapaa-aikansa käytön itse, ja yleisömäärät sitten näyttävät, miten hyvin ollaan onnistuttu, Marjamaa hahmotteli.

PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen tuumaa, että hyvä tapahtuma syntyy voittavasta joukkueesta.

- Eihän tapahtuma ole koskaan hyvä, jos hävitään. Inhorealistisesti on kuitenkin jokin määrä oltava, jonka varaan budjetoidaan. Meillä se on noin 1 100 katsojaa, Pasanen avaa.

- Hirveästi ei olla katsojatavoitteiden kanssa lähdetty urheilemaan, siinä kahden tuhannen kieppeillä pitäisi yleisömäärien pyöriä. Ja kun HJK ja RoPS tulevat, mieluummin voisi yleisömäärä alkaa vaikka kolmosella.

PS Kemin taival Veikkausliigassa alkaa 9. huhtikuuta, kun joukkue haastaa hallitsevan Suomen mestarin Seinäjoen Jalkapallokerhon. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja