Mainos

Vauvojen korvakorut jakavat mielipiteitä: "Lapsista tulee sellaisia pikkuprinsessoja"

Vauva- ja leikki-ikäisten lasten korvalävistyksiä tiedustellaan kultaliikkeissä yhä enemmän. Liikkeiden suhtautuminen asiaan vaihtelee kuitenkin rajusti. Osa liikkeistä kieltäytyy ehdottomasti rei'ittämästä alle kouluikäisten lasten korvia. Jotkin liikkeet taas aloittavat korvareikien teon jo muutaman viikon ikäisille vauvoille.

Koruliikeketju Kultajousi pitää tiukkaa linjaa korvareikäpolitiikassaan. Ketju ei tee alle kouluikäisille lapsille korvareikiä kovinkaan mielellään. Kultajousi myös painottaa, että lapsen tulee itse olla selkeästi halukas ottamaan lävistykset.

–Olemme käännyttäneet muutamia ihmisiä, jotka ovat halunneet tulla laittamaan pienille lapsille korvareikiä. Vanhemmat ovat kuitenkin suhtautuneet linjaukseemme hyvin, Helsingin Kaivokadun Kultajousesta kerrotaan.

"Samoilla itkuillahan ne molemmat korvat lävistetään"

Tamperelaisen Kulta Ropo -koruliikkeen omistaja Mika Ropo kertoo, että vanhemmat tuovat jonkin verran vauva-ikäisiä lapsia lävistettäväksi.

–Ei heitä nyt ihan jatkuvasti tule, mutta jonkin verran kyllä. Emme me tee muutaman viikon ikäisille vauvoille, mutta kyllä me aika nuorille reikiä laitetaan.

Rovon mukaan vaihtelee hyvin paljon, kuinka paljon vauvoja lävistystilanteessa sattuu.

–Riippuu lapsesta, toisia sattuu ja toisia ei. Kyllähän vauva siinä rimpuilee mutta vanhemmat pitävät kiinni. Samoilla itkuillahan ne molemmat korvat lävistetään.

Korut irtoavat helposti

Kultaliike Piekästä Helsingissä pyörittävä Riikka Piekänen ei ole törmännyt asiakkaisiin, jotka haluaisivat laittaa korvareikiä pienille vauvoille. Omille ja tuttujensa vauvoille hän sen sijaan lävistyksiä tekee.

–Ei se (vauvojen korvien lävistys) kovin yleistä ole, mutta teen kyllä vauvoille jos halua löytyy. Omalle lapselleni laitoin puolivuotiaana korvakorut. Sen sijaan yleisin viisivuotiaan tytön syntymäpäivälahja tuntuu olevan korvien rei'itys, ja sellaisia asiakkaita tulee paljon.

Piekänen ei pelkää vauvojen kipua lävistystä tehtäessä, sillä apteekista saa ostaa puudutusainetta joka puuduttaa lävistettävän alueen täysin. Haasteellista sen sijaan on korvakorujen pysyminen pienen lapsen korvissa.

–Kun vauva koskee korua jatkuvasti niin se irtoaa todella helposti. Korvareikä myös umpeutuu vauvoilla muutamassa tunnissa, ja olen omalle tyttärelleni joutunut laittamaan korut uudestaan kaksi tai kolme kertaa.

Piekänen ei näe ongelmaa vauvojen korvien rei'ittämisessä. Hänen mielestään pienillä tytöillä olevat korut ovat sen sijaan viehättäviä.

–Tytöistä tulee kyllä sellaisia pikkuprinsessoja kun heillä on ne vaaleanpunaiset timangit korvissa, Piekänen huokaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.