Mainos

Vauvoillakin autoja – ESS: Suomessa 2 400 autoa alaikäisten omistuksessa

Alaikäiset suomalaiset omistavat noin 2 400 rekisteröityä autoa, joista noin puolet on liikennekäytössä, kertoo Etelä-Suomen Sanomat verkkosivuillaan.

Vielä vuosikymmen sitten alaikäiset omistivat yli 3 600 rekisterissä olevaa autoa. ESS:n mukaan Suomessa on myös kaksi alle yksivuotiasta auton omistajaa. Alle kolmevuotiaat omistavat yhteensä yli 50 autoa.

Alaikäisistä autoja omistaa ylivoimaisesti eniten 17-vuotiaat, jotka omistavat 1 150 rekisteröityä autoa, joista noin puolet ovat liikennekäytössä.

Veronmaksajien keskusliiton lakimies Juha Koponen kertoo Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa, ettei hän keksi merkittäviä hyötyjä, joita auton siirtämisellä alaikäisen omistukseen saavutettaisiin. Hänen mukaansa järjestely ei ole este esimerkiksi ulosotolle.

Trafin kokoaman merkkilistan mukaan alaikäisten omistuksessa on eniten Volkswageneita (340), Volvoja (240) sekä Fordeja (210) ja Mercedes-Benzejä (210).

Alaikäiset omistavat myös harvinaisempia merkkejä, sillä listalle ovat päätyneet myös Austin, Buick, Cadillac, Plymouth, Triumph, Oldsmobile, Mercury, Sunbeam sekä Moskvitsh. Kaikkia edellä mainittuja autoja on alaikäisten omistuksessa useampia, mutta kuitenkin alle kymmenen kappaletta. Porscheja on kuusi kappaletta, Ladoja 30.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.