Vauva oli tukehtua – äidin pysäyttävä muistutus imetyksen harvoin puhutusta vaarasta

Äidin runsas maidontuotanto aiheutti vastasyntyneelle todellisen hengenvaaran. 

”Elämäni pelottavin päivä.” Tällä lauseella Facebookin Breastfeeding Mama Talk -sivustolle kirjoittanut tuore äiti aloittaa varoituksensa.

Äiti haluaa kertoa tarinansa, sillä hänellä itsellään ei ollut aavistustakaan siitä, että niinkin luonnollinen asia kuin rintamaito voisi aiheuttaa lapselle hengenvaaran. Ei ennen kuin hänen omalle lapselleen kävi niin.

– Se, kun pienen pienelle vastasyntyneelle vauvalleni laitettiin happimaski kaikenlaisten letkujen kera samalla, kun koodisanoja huudeltiin, on yksi pahimmista asioista mitä vanhempi voi kokea. He ovat niin pieniä ja avuttomia, mutta mikä tärkeintä, korvaamattomia, äiti kertoo kokemistaan kauhunhetkistä.   

Rintamaitoon tukehtuminen vaanii etenkin vauvoja, joiden äitien maidontuotanto on runsasta. Kun maitoa tulee runsaasti tai suihkuamalla, lapsi ei ehdi imeä maitoa, vaan alkaa kakoa. Niin kävi tämän äidin poikavauvalle, joka muuttui siniseksi äidin pelätessä menettävänsä lapsensa.

Ei ongelmia vanhemman lapsen kanssa

Äiti kertoo kätilöiden maininneen hänellä olevan runsas maidontuotanto, mutta hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, mitä se käytännössä tarkoittaisi. Häntä oli kehotettu imettämään makuulla tai pysäyttämään maidontulo nänniä painamalla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ajattelin rinnan lypsämisen ennen syöttämistä auttavan, mutta he sanoivat sen lisäävän tuotantoa ja pahentavan asioita entisestään, avuttomuutta tunteva äiti kertoo.

Hän kertoo imettäneensä vanhempaa tytärtään 1,5 vuotta ilman minkäänlaisia ongelmia. Jakamassaan päivityksessä epätoivoinen äiti kyselee, onko muilla äideillä kokemusta samasta.

– Puhun velttoudesta, ambulanssin happinaamarista, sireeneistä ja draamasta. Kaikki tämä sen vuoksi, mitä meitä kehotetaan tekemään.

Imetyskoordinaattori antaa oman näkemyksensä ikuisuuskysymykseen: pullo vai rintaruokinta? 

3:30

Lähde: Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja