Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vatkaa täydellinen kermavaahto laskiaispullan väliin – näin se onnistuu

Shutterstock
Julkaistu 02.03.2014 09:05

Odottavatko laskiaispullat täyttämistään? Ehdit vielä ottaa seuraavat niksit käyttöön, kun vatkaat kermaa!

Kermavaahdon vatkaaminen juuri täydelliseksi koostumukseltaan voi joskus tuntua taitolajilta. Jos kermavaahtoa vatkaa liikaa, siitä tulee liian jäykkää, mutta liian löysääkään kermavaahtoa ei juuri kuorrutuksiin voi käyttää – ja laskiaispullan välistä liian löysä kerma valuu pois! Kokeile siis seuraavia vinkkejä, jotta saat vatkattua juuri sopivanlaista vaahtoa!

1. Aloita oikeilla ainesosilla. Jotta saat kermavaahdosta kuohkeaa, mutta jämäkkää, käytä täyskermaa. Säästä kevytkermat kahviisi. Makeuta kermavaahto lisäämällä reilut 1,5 ruokalusikallista hienosokeria kahta desilitraa kermaa kohden ennen vatkaamista.

2. Katso tarkkaan. Vatkaa jäähdytetty kerma jäähdytetyssä kulhossa sähkövatkaimella suurimmalla nopeudella. Kun vatkain jättää kermaan selviä uurteita "piirtäessäsi" sillä kermaan, vähennä keskinopeuteen. Kerma on valmista silloin, kun nostat vatkainta ylös ja kerma nousee vatkaimen mukana pehmeitä huippuja muodostaen. Hetken päästä noiden kermakukkuloiden tulisi lysähtää.

3. Jos vatkaat liikaa, älä panikoi. Lisää kulhoon tuoretta, vatkaamatonta kertaa ja sekoita kumilastalla. Toista, kunnes seos on koostumukseltaan tasaista.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Real Simple

Lisää aiheesta:

Unohtuiko vispikerma? Kokkiopettaja neuvoo, miten teet täysmaidosta kermavaahtoa – salaisuus piilee yhdessä ainesosassaÄlä mokaa kuorrutteen kanssa! Näillä kikoilla teet kermavaahdosta helposti kestävämpää Vinkki isänpäivään: Näin vatkaat kermavaahdon oikeinOsaatko vatkata kermavaahdon oikein? Älä sorru tähän virheeseen5 tavallista mokaa – onnistu täytekakun kokoamisessa!Tiramisú á la Jan
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:15
    Sisäilma

    Poltatko tällaisia kynttilöitä? "Kannattaa välttää"

  • 17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • 14:11
    Toyota

    Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseen

  • 14:05
    Ilmiöt

    Verkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?

  • 13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja