Vatkaa täydellinen kermavaahto laskiaispullan väliin – näin se onnistuu

Odottavatko laskiaispullat täyttämistään? Ehdit vielä ottaa seuraavat niksit käyttöön, kun vatkaat kermaa!

Kermavaahdon vatkaaminen juuri täydelliseksi koostumukseltaan voi joskus tuntua taitolajilta. Jos kermavaahtoa vatkaa liikaa, siitä tulee liian jäykkää, mutta liian löysääkään kermavaahtoa ei juuri kuorrutuksiin voi käyttää – ja laskiaispullan välistä liian löysä kerma valuu pois! Kokeile siis seuraavia vinkkejä, jotta saat vatkattua juuri sopivanlaista vaahtoa!

1. Aloita oikeilla ainesosilla. Jotta saat kermavaahdosta kuohkeaa, mutta jämäkkää, käytä täyskermaa. Säästä kevytkermat kahviisi. Makeuta kermavaahto lisäämällä reilut 1,5 ruokalusikallista hienosokeria kahta desilitraa kermaa kohden ennen vatkaamista.

2. Katso tarkkaan. Vatkaa jäähdytetty kerma jäähdytetyssä kulhossa sähkövatkaimella suurimmalla nopeudella. Kun vatkain jättää kermaan selviä uurteita "piirtäessäsi" sillä kermaan, vähennä keskinopeuteen. Kerma on valmista silloin, kun nostat vatkainta ylös ja kerma nousee vatkaimen mukana pehmeitä huippuja muodostaen. Hetken päästä noiden kermakukkuloiden tulisi lysähtää.

3. Jos vatkaat liikaa, älä panikoi. Lisää kulhoon tuoretta, vatkaamatonta kertaa ja sekoita kumilastalla. Toista, kunnes seos on koostumukseltaan tasaista.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat