Väsyttääkö? Näin pysyt hereillä!

Varsinkin syksyn tullessa voit kokea vaikeuksia pysytellä hereillä aamusta iltaan. Aamuisella bussimatkalla silmäluomet luppaavat kiinni, töissä haukotuttaa ja töistä tullessa voisit kömpiä suoraan sänkyyn. Mikä avuksi?

Mitä vähemmän valoa, sitä enemmän väsyttää. Tässä muutama vinkki hereillä pysyttelemiseen!

Käy kävelyllä

Kävely on aina hyvä tapa pysytellä virkeänä. Kokeile tätä myös töissä. Nouse hetkeksi pois työtuoliltasi ja jaloittele hieman. Veri kiertää paremmin ja saat kroppaasi lisää energiaa. Ja ainakaan et nukahda kävellessäsi!

Lepuuta silmiäsi

Liika tietokoneen tuijottelu voi väsyttää silmiä. Sulje siis silmäsi pariksi minuutiksi tai katsele vaikka ikkunasta ulos.

Kylmää vettä kasvoille

Kylmä vesi kyllä huuhtelee unisuuden kasvoiltasi.

Ota pienet torkut

Lyhyet torkut tarkoittavat, että nukut oikeasti vain hetken. Puoli tuntia on ehdoton maksimi. Turvaudu tähän keinoon kuitenkin vain, jos et millään pysty vastustamaan nukkumaan kutsuvaa sänkyä.

Kuuntele musiikkia

Kuuntele kuulokkeista vauhdikasta musiikkia. Nopeatempoisen musiikin kuuntelu saa aivot virkistymään ja tunnet olosi pirteäksi.

Naura

Kunnon naurut tekevät aina hyvää kropalle. Lue vitsikirjaa tai katso hauska video YouTubesta. Nauru stimuloi mieltä ja saa pysymään hereillä.

Kirjoita

Kirjoittele vihkoon vaikka viikonlopun suunnitelmista. Tämä auttaa keskittymään muuhun kuin väsyttävään tunteeseen silmissä.

Nuku hyvin

Nuku öisin kunnon unet, ainakin 7–8 tuntia. Silloin pysyt päivät hereillä.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja