Väsyttääkö iltapäivisin? Kokeile näitä takuuvarmoja piristyskeinoja

Muutamalla niksillä saat taas lisävirtaa päivääsi.

Iltapäivän väsymystä voivat aiheuttaa liian raskas lounas, univaje tai vain työmäärän ylivoimaisuus. Toisinaan sitä ei voi kuitenkaan estää. Tällöin avuksi kannattaa ottaa Popsugarin jakamat vinkit.

Työpäivän väsymystä voi ennakoida pitämällä aina lähettyvillä hyviä, terveellisiä välipaloja ja vesipulloa. Näin väsymyksesi ei ainakaan johdu alhaisesta verensokerista.

Lue alta vinkit, joilla selätät iltapäivän väsymyksen.

 1. Lähde kävelylle. Mikäli mahdollista, käy ulkona raittiissa ilmassa. Jos se ei ole mahdollista, tee edes pientä lenkkiä työpaikallasi. Liikkeelle lähtö esimerkiksi tietokoneen äärestä herättelee tehokkaasti kehoa.
 2. Juo iso lasi kylmää vettä. Mikään ei piristä niin kuin kylmä vesi. Veden juonti pitää myös aineenvaihduntasi toiminnassa. Joskus väsymys tai jopa pieni nälkä voi johtua vain siitä, ettet ole juonut tarpeeksi vettä.
 3. Syö välipaloja. Liian pitkät ruokailuvälit laskevat verensokerin alas, mikä tekee olon veteläksi. Pieni, terveellinen välipala aamupäivällä pitää näläntunteen loitolla, etkä myöskään syö tällöin liian raskaasti lounaalla.
 4. Tee loppupäivälle lista hoidettavista asioista. Työmäärän järjestäminen tuo lisävirtaa päivääsi, eikä tehtävämäärä tunnu enää niin suurelta.
 5. Suunnittele valmiiksi viikon liikuntasi. Pitkän työpäivän jälkeen on helppoa vain laahustaa kotiin ja hautautua sohvalle loppuillaksi. Kun suunnittelet kalenterisi avulla viikon liikkumiset etukäteen, niistä on myös helppo pitää kiinni. Pelkkä ajatus illan lenkistä ystävän kanssa tekee takuulla päivästäsi paremman.
 6. Valitse portaat hissin sijaan. Tämä on jälleen hyvä keino harrastaa hyötyliikuntaa keskellä päivää. Yhtäkkinen energiapurkaus helpottaa myös keskittymään jälleen työhön, kun palaat työpisteesi ääreen.
 7. Siivoa työpöytäsi. Järjestyksessä oleva työpiste tehostaa työskentelyäsi hetkessä!
 8. Kuuntele musiikkia. Kokeile hyvän musiikin kuuntelua selättääksesi iltapäiväväsymyksen. Valitse musiikkia, josta saat energiaa ja hyvän mielen – toimii takuuvarmasti.
 9. Nauti pala tummaa suklaata. Tumma suklaa tekee tunnetusti hyvää. Nauti siis palanen iltapäivän tunteina.
 10. Juo kuppi teetä. Ainainen kahvin litkiminen kyllästyttää – kokeile sen sijaan vihreää teetä. Vihreä tee piristää, mutta on miellyttävämpi vaihtoehto esimerkiksi vatsallesi.
 11. Nuku päiväunet. Vanha kunnon keino nukkua päikkärit piristää varsinkin silloin, kun olet todella väsynyt. Univelkaan kun ei auta muu kuin uni.
 12. Kokeile hengitysharjoituksia. Jo muutama minuutti syvään hengittelyä virkistää. Kokeile tätä heti! Tapa myös rauhoittaa ja rentouttaa kireitä lihaksia.
 13. Verryttele keskellä päivää. Istuminen ei tee kenellekään hyvää, joten muista välillä nousta ylös ja verrytellä kehoasi. Lyhyet, kevyet venytykset toimivat oikein hyvin. Jos työpaikallasi on mahdollista työskennellä seisten, tee niin.
 14. Jos haluat järjestellä ajatuksiasi, kokeile sähköpostilaatikkosi siivousta. Poista ylimääräiset viestit ja järjestele tärkeät mailit omiin kansioihinsa.
 15. Ota tavaksi suunnitella hieman jo seuraavaa työpäivää. Listaa iltapäivällä seuraavan päivän työtehtäviä ylös. Näin saat myös ajatuksesi selkiytettyä ennen työpäivän loppumista, etkä vie töitäsi kotiin. Nukut myös paremmin seuraavana yönä, kun mielessäsi eivät kummittele työasiat.

 

Lähde: Popsugar

9:30

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja