Vastarinta osoittaa murtumisen merkkejä: Jo toinen öljyjätti ryhtyy varustamaan huoltoasemiaan sähköautojen latauspisteillä

Viime lokakuussa Shell kertoi tuovansa sähköautojen latauspisteitä huoltoasemilleen Isossa-Britanniassa. Nyt vastaavanlaisen ilmoituksen on tehnyt niin ikään maailman suurimpiin öljy-yhtiöihin lukeutuva BP.

BP aloittanee huoltoasemiensa varustamisen latauspisteillä Shellin tapaan varsin varovaisesti ja lähinnä kokeilumielessä. Shell kertoi loppvuodesta tuovansa latauspisteitä aluksi 10 huoltoasemalle Isossa-Britanniassa. BP puolestaan kertoi varustavansa EU:n alueen "merkittävimpiä" huoltoasemiaan tämän vuoden aikana. Ensimmäisten latauslaitteiden luvataan ilmestyvän BP:n huoltoasemille helmi- ja maaliskuun aikana.

BP sijoitti noin neljä miljoonaa euroa yhdysvaltalaiseen Freewire Technologies -yritykseen, joka valmistaa liikuteltavia latauspisteitä. Nämä laitteet mahdollistavat esimerkiksi Nissan Leafin tai vastaavan pienemmällä akustolla varustetun sähköauton lataamisen 80 prosenttiin alle puolessa tunnissa.

Öljy-yhtiöt vielä varovaisia

Sekä Shell että BP seuraavat vielä teknologian kehittymistä ja standardien muodostumista ennen sen suurempia panostuksia.

– Sähköautojen lataaminen tulee epäilemättä olemaan tärkeä osa liiketoimintaamme tulevaisuudessa, mutta toistaiseksi kysyntä ja saatavilla olevat teknologiat ovat vasta kehittymässä, BP:n Tufan Erginbilgic kertoi.

Lähde: BP

***

1:10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja