Vartijaa epäillään romaninaisen pahoinpitelystä espoolaismarketissa – välikohtauksesta leviää video somessa

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Espoon Vallikalliossa sijaitsevan K-marketin lauantaisista tapahtumista, joista kiertää myös video sosiaalisessa mediassa.

Somessa kiertävällä videolla näkyy, kuinka vartija pitää romanipukuista naista kovakouraisen oloisesti otteessaan lattialla kaupan hyllyvälikössä. 

Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Jari Saarelainen kertoo, että tapaus sattui lauantaina illalla ja paikalle hälytettiin poliisipartio. Poliisi on tietoinen tapahtuneesta kuvatusta videosta ja sen on tutkinnanjohtajan mukaan kuvannut tapauksessa mukana olleen toisen osapuolen eli romaninaisen tuttava.

Asianosaisten henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa. Saarelainen painottaa, ettei esitutkintaa ole vielä käytännössä ehditty aloittaa ja kyseessä ovat vasta rikosepäilyt. Tapauksesta on kirjattu ilmoitus näpistyksestä ja pahoinpitelystä. 

– Keräämme nyt materiaalia. Ketään ei ole vielä puhutettu, eikä ketään ole myöskään otettu kiinni missään vaiheessa. Osapuolet ovat tilanteen jälkeen omatoimisesti poistuneet kaupasta, Saarelainen sanoo.

Valvontanauhat syyniin

Poliisi selvittää nyt, onko vartija syyllistynyt näpistyksestä epäillyn naisen kiinniottotilanteen yhteydessä pahoinpitelyyn. 

Marketin kauppias Ilkka Kärkkäinen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että tilanne on lähtenyt myymälävarkaudesta eikä kaikki tapahtunut näy kyseisellä videolla. 

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi selvittääkin nyt, millainen tilanne kaupassa on käynyt ennen videoitua tilannetta.

– Tarkoituksemme on katsoa läpi kaupan valvontakameranauhat, Saarelainen sanoo.

Saman illan aikana kaupassa on Saarelaisen mukaan tapahtunut myös toinen epäilty pahoinpitely, joka ei kuitenkaan liity kuvatun videon tapahtumiin.

Lue myös:

    Uusimmat