Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Varsiselleri alias lehtiselleri

Kuva: Kotimaiset Kasvikset Sanna Peurakoski
Kuva: Kotimaiset Kasvikset Sanna PeurakoskiKuva: Kotimaiset Kasvikset Sanna Peurako
Julkaistu 14.08.2003 12:18

Voiko varsiselleriä kypsentää esim. vokkipannlla. Olen tähän asti käyttänyt sitä ainoastaan raakana.
t. Riitta

Varsiselleri tai ruotiselleri, josta käytetään virallisemmin nimitystä lehtiselleri, on muunnos juuriselleristä. Lehtisellerissä on mukulan sijasta mehevät, paksut lehtiruodit ja lehtikimppu.

Tuoreen lehtisellerin ruodit napsahtavat taivutettaessa poikki. Väriltään lehtiselleri on vaaleanvihreä. Lehtiselleri muistuttaa hajultaan ja maultaan mukulaselleriä. Se on kuitenkin makeahko ja maultaan mukulaselleriä miedompi.

Lehtiselleri sopii raakana ja paloiteltuna salaatteihin ja dippivihanneksiin. Se maustaa keitot, kastikkeet, risotot ja padat. Vokkivihanneksena se on vallan mainio, koska se säilyttää rapeutensa pikapaistossa.

Myös sellerin hennot lehdet ovat syötäviä, niitä voi käyttää esimerkiksi ruokien koristeluun. Lehtiruodin voi myös täyttää tuorejuustolla ja paloitella cocktailpaloiksi. Se maistuu keitettynä kala- ja liharuokien lisäkkeenä ja on herkullista myös kuorrutettuna.

Lehtiselleri säilyy muovipussissa jääkaapissa, +2 - +5 asteessa.

Reseptejä:


Punainen virkistys Boullabaisse


Lehtisellerikeitto

Amerikan Einon porsaanluut

Vesimelonisalaatti

Raikas tuoretomaattikeitto

Juurestorttu
Kasviswokki

Lisää aiheesta:

Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosiSaako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisiPieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi