Varsiselleri alias lehtiselleri

Voiko varsiselleriä kypsentää esim. vokkipannlla. Olen tähän asti käyttänyt sitä ainoastaan raakana.
t. Riitta

Varsiselleri tai ruotiselleri, josta käytetään virallisemmin nimitystä lehtiselleri, on muunnos juuriselleristä. Lehtisellerissä on mukulan sijasta mehevät, paksut lehtiruodit ja lehtikimppu.

Tuoreen lehtisellerin ruodit napsahtavat taivutettaessa poikki. Väriltään lehtiselleri on vaaleanvihreä. Lehtiselleri muistuttaa hajultaan ja maultaan mukulaselleriä. Se on kuitenkin makeahko ja maultaan mukulaselleriä miedompi.

Lehtiselleri sopii raakana ja paloiteltuna salaatteihin ja dippivihanneksiin. Se maustaa keitot, kastikkeet, risotot ja padat. Vokkivihanneksena se on vallan mainio, koska se säilyttää rapeutensa pikapaistossa.

Myös sellerin hennot lehdet ovat syötäviä, niitä voi käyttää esimerkiksi ruokien koristeluun. Lehtiruodin voi myös täyttää tuorejuustolla ja paloitella cocktailpaloiksi. Se maistuu keitettynä kala- ja liharuokien lisäkkeenä ja on herkullista myös kuorrutettuna.

Lehtiselleri säilyy muovipussissa jääkaapissa, +2 - +5 asteessa.

Reseptejä:

Lue myös:

    Uusimmat