Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Varsiselleri alias lehtiselleri

Kuva: Kotimaiset Kasvikset Sanna Peurakoski
Kuva: Kotimaiset Kasvikset Sanna PeurakoskiKuva: Kotimaiset Kasvikset Sanna Peurako
Julkaistu 14.08.2003 12:18

Voiko varsiselleriä kypsentää esim. vokkipannlla. Olen tähän asti käyttänyt sitä ainoastaan raakana.
t. Riitta

Varsiselleri tai ruotiselleri, josta käytetään virallisemmin nimitystä lehtiselleri, on muunnos juuriselleristä. Lehtisellerissä on mukulan sijasta mehevät, paksut lehtiruodit ja lehtikimppu.

Tuoreen lehtisellerin ruodit napsahtavat taivutettaessa poikki. Väriltään lehtiselleri on vaaleanvihreä. Lehtiselleri muistuttaa hajultaan ja maultaan mukulaselleriä. Se on kuitenkin makeahko ja maultaan mukulaselleriä miedompi.

Lehtiselleri sopii raakana ja paloiteltuna salaatteihin ja dippivihanneksiin. Se maustaa keitot, kastikkeet, risotot ja padat. Vokkivihanneksena se on vallan mainio, koska se säilyttää rapeutensa pikapaistossa.

Myös sellerin hennot lehdet ovat syötäviä, niitä voi käyttää esimerkiksi ruokien koristeluun. Lehtiruodin voi myös täyttää tuorejuustolla ja paloitella cocktailpaloiksi. Se maistuu keitettynä kala- ja liharuokien lisäkkeenä ja on herkullista myös kuorrutettuna.

Lehtiselleri säilyy muovipussissa jääkaapissa, +2 - +5 asteessa.

Reseptejä:


Punainen virkistys Boullabaisse


Lehtisellerikeitto

Amerikan Einon porsaanluut

Vesimelonisalaatti

Raikas tuoretomaattikeitto

Juurestorttu
Kasviswokki

Lisää aiheesta:

Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää