Varoitus autoilijoille: Jääkö tärkeä toimenpide sinultakin aina puolitiehen? – "Voi menettää näkyvyyden kokonaan"

Näin valitset ja vaihdat pyyhkijänsulat autoosi 3:29
Katso videolta, kuinka valitset ja vaihdat pyyhkijänsulat autoosi.

Tuulilasin puhdistus tulee helposti laiminlyötyä. Lasialan ammattilainen varoittaa yleiseen mokaan liittyvistä riskeistä.

Suomalaisilta jää usein kesän jälkeen tuulilaseja putsatessa urakka puolitiehen yleisen virheen vuoksi, huomauttaa tuulilasien korjaamiseen ja vaihtamiseen erikoistuneen Carglass-ketjun kaupallinen johtaja Jussi Kovasiipi.

Kovasiipi sanoo yhtiön tiedotteessa, ettei tuulilasin sisäpintaa syystä tai toisesta puhdisteta yhtä säntillisesti kuin ulkopuolta.

– Tuulilasin sisäpuolelle kertyvä lika on vähintään yhtä vaarallista näkyvyyden heikkenemiselle kuin ulkopuolelle tuleva lika, ja tätä ei moni autoilija yhä tänäkään päivänä tiedosta, Kovasiipi harmittelee.

Kovasiipi muistuttaa, että auton sisäilmassa liikkuu paljon hienojakoisia epäpuhtauksia, jotka tarttuvat myös lasiin. Vaikka autoissa on monenlaisia ilmansuodattimia, kulkeutuu sisään "vaikka mitä" aina, kun ovi avataan.

– Ilmanvaihtolaitteisto pyörittää sisäilmaa jatkuvasti ja auton ilmankosteuden vaihtelun vahvistamana tämä hienojakoinen pöly jämähtää tuulilasin sisäpintaan kuin täi tervaan, Kovasiipi muistuttaa.

Jos likaa ei puhdisteta tuulilasin sisäpinnasta, voi lasiin muodostua salakavala kalvo, joka on ensin hyvin huomaamaton, mutta ajan myötä heikentää näkemistä voimakkaasti. Matalalta paistava aurinko voi muuttaa liasta ja pölystä koostuvan kalvon sokaisevaksi.

– Kuljettaja voi menettää näkyvyyden jopa kokonaan muuhun liikenteeseen, Kovasiipi muistuttaa.

Lähde: Carglass

Lue myös:

    Uusimmat