Varo matkoillasi: Näissä kaupungeissa turistit eksyvät helposti

Lonelyplanet.com listasi kuusi kaupunkia, joissa turisti tipahtaa helposti kartalta. Näissä sokkeloisissa matkakohteissa eksyminen kuitenkin kannattaa. Sivukaduilta voi löytyä paljon mielenkiintoista nähtävää.

1. Venetsia

Identtiset kanaalit ja sillat sekoittavat Venetsiassa turistin kuin turistin pään. Hämärät sivukadut ja joka suuntaan haarautuvat tiet hämmentävät aisteja, ja olo on kuin elokuvan lavasteissa. Tässä kuvankauniissa kaupungissa eksyminen kannattaa.

Miten päästä takaisin kartalle?

Tarkkaile ja seuraa seiniin raapustettuja nuolia, joissa lukee Rialto tai l'Accademia.

2. Tokio

Tokion välkkyvät neonvärit voivat aiheuttaa turistille huimausta ja eksyttää kokeneenkin matkailijan. Eksyminen kuitenkin kannattaa, sillä päämääröttämällä vaelluksella turisti voi löytää kaupungin wabi-sabi-puolen.

Miten päästä takaisin kartalle?

Tokiossa on erinomainen julkinen liikenne. Jos kaupungin hektisyys alkaa käydä voimille, hyppää metroon ja palaa takaisin majapaikkaasi.

3. Varanasi

Varanasin sokkeloiset kadut eivät tunnu loppuvan koskaan. Mille kadulle lähteekin, päätyy aina uuteen paikkaan. Tutkittavat temppelit ja silkkiputiikit eivät lopu kesken, joten eksyminen Varanasissa on suotavaa.

Miten päästä takaisin kartalle?

Riksakuskit vievät sinut mielellään haluamaasi paikkaan, eikä hinta ole varmasti liian kallis.

4. Lontoo

Moni turisti tutustuu Lontooseen kiertämällä metrolla nähtävyydeltä nähtävyydelle. Se on tehokasta, mutta ei kovin romanttista. Kokeile vaellella ympäriinsä karttaa tuijottamatta. Saatat löytää kauniita aukioita ja uniikkeja puoteja.

Miten löytää takaisin kartalle?

Etsi vain tuttu metron symboli, ja pääset takaisin kartalle.

5. Istanbul

Istanbulissa turistialueilta poistuminen todella kannattaa. Kun hotellit ja matkamuistomyyjät jäävät taakse, aukeavat matkailijan edessä paikalliset teekaupat, puistot ja talot. Mäkinen maasto takaa hyvää liikuntaa jaloille ja mahdollistaa upeiden maisemien ihailun.

Miten päästä takaisin kartalle?

Jos haluat takaisin turistialueelle, pysähdy nauttimaan kuppi teetä ja kysy tietä Sultanahmetiin. Pitkien kävelyiden jälkeen lihakset kelpaa rentouttaa kaupungin upeissa kylpylöissä.

6. Canberra

Canberran ympyrää kiertävät tiet aiheuttavat turisteille päänvaivaa. Moni jää pyörimään ympyrää kuin hamsteri juoksupyörässä. Canberrassa on mukavampikin tapa eksyttää itsensä. Keskustasta kannattaa suunnata pois suoraan esikaupunkialueelle seuraamaan aitoa elämää ja nauttimaan erinomaisesta ruoasta.

Miten päästä takaisin kartalle?

Kysy ohjeita huoltoasemalta.

Lähde: Lonelyplanet.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat